Yuz yuze kayit zorunlu mu?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüz yüze kayıt zorunlu mu?​

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.

Universite kayıt tarihi geçerse ne olur?​

Bu sebeple e kayıt işlemi sırasında kayıt yaptırdığınız okulun belirlediği tarihler içerisinde işleminizi yaptırabilirsiniz. Ayrıca kazandığınız üniversitenin web sitesinden de kayıt tarihlerini kontrol edebilirsiniz. Belirlenen tarihler içerisinde kayıt yaptırmayanlar ise ‘kayıt hakkından vazgeçmiş” sayılıyor.

Universite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?​

Universite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato’nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Universite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım?​

Universite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım?
Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacak.

Elektronik kayıt yaptırmak zorunlu mu?​

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Kayıt yenileme hangi durumlarda yapılır?​

Öğrenciler her akademik yarıyılın başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıyıla ait eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvim’de belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gereklidir. Tam burslu öğrencilerin bu işlemi yapmasına gerek yoktur.

Üniversite e kayıt şart mı?​

Üniversite e kayıt şart mı?
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt, öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlı bir işlemdir. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştikleri yükseköğretim kurumuna başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. E-kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmalarına gerek yoktur ve bu durumda da kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır.

Üniversite kayıt tarihlerini kaçırmanız durumunda ise, kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumuna başvurarak mazeret bildirebilirler. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacaktır. Ancak belirlenen süre içinde kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen adaylar, kayıt hakkını kaybetmiş sayılır.

Kayıt yenileme işlemi de oldukça önemlidir. Öğrenciler her akademik yarıyılın başında Senato tarafından belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemelidirler. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılmaktadır.

Elektronik kayıt zorunlu değildir, ancak birebir başvuru ile asıl kayıt işlemi zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınmaktadır ve gerekli bilgiler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın websitesinde bulunmaktadır.

Kayıt yenileme işlemi ise her akademik yarıyıl başında yapılmak zorundadır ve bu işlem için belirli tarihlerde eğitim-öğretim ücretinin ödenmiş olması gereklidir. Tam burslu öğrencilerin ise bu işlemi yapmalarına gerek yoktur.

Geri