AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuz yuze egitimde devamsizlik var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüz yüze eğitimde devamsızlık var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı 81 ilde bugün başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri haftanın 5 günü yüz yüze eğitime katılım gösterecek. Yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler devamsız sayılacak.

Devamsızlık işliyor mu?​

Devamsızlık işliyor mu?
Öğrenciler mazeret belirtmeden okula gitmedikleri durumda sisteme devamsız olarak işlenecek. Lise öğrencilerinin bir eğitim yılında mazeretsiz olarak 10 gün devamsızlık hakkı vardır.

Haftada kaç gün okul olacak?​

“OKULA MASKE TAKILARAK GELİNECEK” Bakanlıktan yapılan paylaşımda ise şöyle denildi: * 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. * 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacak.

Ortaokullara yüz yüze eğitim zorunlu mu?​

Ortaokullara yüz yüze eğitim zorunlu mu?
Bakan Özer, okulları daha fazla kapalı tutma lükslerinin bulunmadığını, çocukların gelişimi, sağlığı ve geleceği için koronavirüsle yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorunda olduklarını dile getirdi. Bu kapsamda mazereti olmayan tüm öğrenciler yüz yüze eğitime katılacaklar.
6 Eylül de yüz yüze eğitim zorunlu mu?​
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. Buna göre 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi yapılacak.

2021 yüz yüze eğitim olacak mı?​

2021 yüz yüze eğitim olacak mı?
Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.

Online Eğitim yoklama alınıyor mu?​

Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Yüz yüze eğitim haftada kaç gün?​

Yüz yüze eğitim haftada kaç gün?
Milli Eğitim Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Kovid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. Bazı okullar ikili eğitim (sabahçı-öğlenci) verirken, bazı okullar ise tam gün eğitim uyguluyor.

Okul haftada kaç gün olacak 2022?​

Öğrenciler, uzun bir aradan sonra 6 Eylül’de tam zamanlı yüz yüze eğitime başlayacak. Eğitim, tüm kademelerde haftada 5 gün olacak.

Evet, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim uygulanacak ve öğrenciler haftanın 5 günü okula gitmeleri beklenmektedir. Yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler devamsız sayılacak ve belirli bir devamsızlık hakkı kapsamında değerlendirilecektir.

Ortaokul seviyesinde de yüz yüze eğitim zorunlu tutulmaktadır. Bakan Özer, çocukların gelişimi, sağlığı ve geleceği için koronavirüsle yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmenin önemli olduğunu vurgulamıştır. Dolayısıyla mazereti olmayan tüm ortaokul öğrencileri de yüz yüze eğitime katılacaktır.

Okulların açılmasıyla ilgili olarak 6 Eylül tarihinde tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağı açıklanmıştır. Bu tarihten itibaren haftada 5 gün okul olacak ve öğrenciler uzun bir aradan sonra tam zamanlı eğitim alacaklar.

Online eğitimde yoklama alınmayacağı belirtilmiştir. Bakan Ziya Selçuk, televizyondan ve internetten erişilebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci takibinin zor olacağını söyleyerek yoklama alınmayacağını açıklamıştır.

Özetle, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim uygulanacak, okullar haftada 5 gün açık olacak ve online eğitimde yoklama alınmayacaktır. Devamsızlık durumları ise belirlenen kurallara göre değerlendirilecektir.

Geri