AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuz yuze egitim neden daha iyi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüz yüze eğitim neden daha iyi?​

Bu noktada, online eğitim ile eğitimde fırsat eşitliği daha kolay sağlanabilmektedir. Geleneksel eğitimde ise aynı mekânı paylaşma şansınız yoksa derslere katılamazsınız. Online eğitim topluluk içinde kendisini rahat hissetmeyen, sosyal fobileri olan kişiler için rahatlık sağlar.

Sizce uzaktan eğitim mi yoksa yüz yüze eğitim mi daha etkili Niçin?​

Bugüne kadar yapılan araştırmalardan edinilen bulgular, yüz yüze öğretim ile çevrimiçi veya uzaktan öğretim arasında bir fark olmadığını, ancak harmanlanmış öğrenmenin öğrenme performansı açısından yüz yüze öğretimden daha avantajlı olduğunu göstermektedir (örneğin bkz.
Çevrimiçi etkileşim nedir?
Bu, sınıf arkadaşlarınızın ve eğitmeninizin belirli bir sanal ortamda, belirli bir zamanda, belirli bir çevrimiçi ortam aracılığıyla etkileşime girdiği anlamına gelir. Bu, özellikle herhangi bir yerde, hiçbir şekilde, herhangi bir zamanda değil demek.

Yüz yüze eğitimin zararları nelerdir?​

Yüz yüze eğitimin dezavantajları, salgının bulaşı riskiyle karşı karşıya kalma ve taşıyıcı olma. Oyun alanlarının ve toplu oyunların sınırlandırılmasının ya da tamamen yasaklanmasının çocuklarda biriktirdiği stres ve gerilime bağlı enerji boşalması,kontrolsuz davranışlar geliştirme.

Online eğitim neden daha iyi?​

Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.
Uzaktan eğitim işe yarar mı?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Çevrimiçi programı ne demek?​

Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir.

Çevrim içi eş zamanlı ne demek?​

Senkron eğitim; eğitmen ve katılımcıların sanal ortamda aynı anda, aynı ya da farklı mekânlarda bir araya geldiği, birbirleriyle etkileştiği, deneyim paylaşımında bulunduğu ve öğretim elemanlarının yönettiği çevrimiçi bir öğrenme eğitimdir. gibi yöntemleri kapsıyor.
Yüz yüze eğitim ne demektir?
İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.

Uzaktan Eğitimin iki faydası nedir?​

Uzaktan eğitimin faydaları ve avantajları aşağıdaki gibidir; Eğitimde fırsat eşitliği sağlar. Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Geniş öğrenen kitlelerine eğitim olanağı sunar. Yaşam boyu öğrenmeyi destekler.

Uzaktan eğitim nasıl daha verimli olur?​

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.

Geri