- Konu Yazar
Yüz tanıma sensörü nasıl çalışır?
Kişinin fiziksel yüz yapısını önceden belleğine kaydeden yüz tanıma cihazı, kameranın önüne gelen kişinin yüzünü anında kopyalayarak veri tabanındaki bilgiler ile karşılaştırır. Yapılan karşılaştırma sonrasında bilgiler uyuşuyor ise kişinin geçişine izin verilir. Uyuşmayan durumlarda ise geçişe asla izin verilmez.Yüz tanıma nasıl kullanılır?
Yüz tanıma nasıl çalışır?- adım: Yüz algılama. Kamera, ister tek başına ister kalabalık içerisinde olsun, yüz görüntüsünü algılar ve bulur.
- 2. adım: Yüz analizi. Ardından, yüzün görüntüsü kaydedilip analiz edilir.
- 3. adım: Görüntüyü veriye çevirme.
- 4. adım: Eşleştirme.
Yüz tanıma ile neler yapılabilir?
Yüz tanıma ile neler yapılabilir?Yüz tanıma sisteminde, kişilerin yüzleri bir kamera ile çekilir ve analiz edilir. Sistem, gözler, burun, ağız ve çene kenarlarındaki mesafeler de dahil olmak üzere bütün yüz yapısını ölçer. Bu ölçümler bir veritabanında saklanır ve kullanıcı kamera önüne geldiği zaman yapılacak karşılaştırmalar için kullanılır.
Göz tanıma sistemi nasıl çalışır?
Göz tanıma sistemi nasıl çalışır?Göz İris Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır? Göz iris tanıma sistemi, parmak izinde olduğu gibi gözde bulunan iris tabakasıda tek bir insana özgüdür. İris tabakası üzerindeki bu yapı yüksek çözünürlüğe sahip sensörler barındırılan göz tanıma cihazları yardımı ile haritalandırılır.