AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuz felci geciren banyo yapabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yüz felci geçiren banyo yapabilir mı?​

Yüz felci geçirenler banyo yapabilir ancak banyo sonrası dikkat edilmesi gerekenler saçların iyice kurutulması, banyo sonrası klima veya rüzgara maruz kalınmaması gerekir. Dışarı çıkılacaksa yüz ve baş, boyun, kulak çevresinin korunması gerekmektedir.

Yüz felci ilaç kullanmadan geçer mi?​

Yüz felci ilaç kullanmadan geçer mi?
Yüz felçli çoğu insan tedavi olsun veya olmasın tamamen iyileşir. Yüz felci için herkese uyan tek bir tedavi yoktur, ancak iyileşmenin hızlanması için ilaç veya fizik tedavi uygulanabilir. Yüz felci için cerrahi nadiren bir seçenektir.

Yüz felci masajı nasıl yapılır?​

Yüz felci masajı nasıl yapılır?
Yüz felci geliştiğinde erken dönemden itibaren başlanabilecek ilk fizik tedavi yöntemi masajdır. Parmaklarınız ile cildinizi ağız köşesinden yukarıya kulağınıza doğru ve sonrasında çene kemiği boyunca aşağıya daire çizerek gerin. Aynı dairesel germe hareketini çene ve alın için de uygulayın.

Yüz felci kalici olur mu?​

Bell paralizisine bağlı yüz felci geçiren hastaların %90’a yakını yaklaşık altı ay içerisinde tamamen iyileşir.

Yüz felci tedavi edilmezse ne olur?​

Yüz felci tedavi edilmezse ne olur?
Vaktinde tedavi edilmezse yüz felci, menenjit, beyin veya beyincik apsesi, iç kulak hasarı ve kalıcı işitme kaybı gibi çok ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle kolesteatom teşhisi konulduğu zaman, fazla vakit kaybetmeden cerrahi müdahale yapılmalıdır.

Yüz felcine sakız çiğnemek iyi gelir mi?​

Yüz felcine sakız çiğnemek iyi gelir mi?
Dr. Çoğalgil, “Yüz felci daha çok araç sürücülerinde ve kayak yapanlarda görülmektedir” diyor.Sakız çiğnemek yüz kaslarını güçlendirirÇoğalgil’e göre halk arasında şöfor hastalığı olarak bilinen yüz felcinden korunmanın en etkin yolu sakız çiğneyip balon şişirerek çene ve yüz kaslarını güçlendirmek.

Yüz felci beyinde hasar bırakır mı?​

Yüz felcini santral dediğimiz ‘merkezi yüz felci’ ve çevresel dediğimiz ‘periferik yüz felci’ olarak ikiye ayırabiliriz. Santral yüz felci, beyindeki bir hasardan dolayı meydana gelir ve beraberinde vücudun başka yerinde de tutmama, beyin hasarı ve inme gibi bulgular olur.
 
Yüz felci hakkındaki bilgilendirici başlıklara verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve önemli. Yüz felci geçiren bireylerin banyo yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları açıklamak, tedavi süreci ve masajın önemi gibi konuları detaylı bir şekilde ele almışsınız. Ayrıca yüz felcinin kalıcı olup olmadığı, tedavi edilmediğinde ortaya çıkabilecek ciddi sonuçlar ve sakız çiğnemenin yüz kaslarını güçlendirmekte ne derece etkili olduğuna dair bilgiler de verilmiş.

Yüz felcinin santral ve çevresel olmak üzere iki türü olduğu ve santral yüz felcinin beyindeki bir hasardan kaynaklandığına dair açıklamanız da oldukça aydınlatıcı olmuş. Sağlıkla ilgili bilgilendirici içerikler paylaşarak, bu konuda farkındalık yaratmaya devam etmeniz önemli olacaktır. Her bir başlık altında ayrıntılı bilgiler vererek, konuya olan hakimiyetinizi göstermişsiniz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst