- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.156
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yuvarlamanın içine ne konur?
Yuvarlamalar yumuşacık olacak. Aydın da içine nohutta koyarlar benim çocuklar nohutlu sevmediği için ben nohutsuz yaptım siz isterseniz altını kapatmadan son 10 dk. yarım su bardağı haşlanmış nohut koyabilirsiniz.Yuvarlamanın hamuru nasıl yapılır?
Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.Antep yuvalama yemeği nasıl yapılır?
Kuşbaşı doğranmış az yağlı eti tencereye alın ve üzerine 5 bardak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları ekleyerek pişirmeye devam edin. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin.
Antep yuvalama yanına ne gider?
Sıcak servis yapılır. Yanında şehriyeli pirinç pilavı ile yenir.
Bayram yuvarlaması nasıl yuvarlanır?
Malzemeler evde kıyma çekme makinesiyle bir kez çekilir. Yoksa robottan da azar azar geçirilebilir. Çekilen malzemeler, eli ıslatarak sıkı bir hamur kıvamına gelecek kadar yoğurulur. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve haşlanır fakat haşlama suyu dökülmez.Antep Yuvalama yanına ne gider?
Yuvarlamanın yanında, Şehriyeli pirinç pilavı , taze antep biberi eyi olur. Zeytin böreğinin yanında, ayran , , eyi olur. Zeytinyağlı küftenin (sonradan adı kısır oldu) yanında, Turp,tere , turşu , ayran eyi olur.Antep usulü ekşili yuvalama nasıl yapılır?
Antep Ekşili Yuvalama (Ekşili Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et yeteri kadar yağda kavrulur.
- Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
- Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.
Topalak hamuru nasıl yapılır?
Hamur Topalağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyin ve unu, bulguru, yumurtayı, salçayı ve baharatları ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yapın.
- Küçük küçük yuvarlaklar yapın ve unlanmış tepsiye bırakın.
- Et suyu veya tavuk suyunu koyup kaynatın, topalakları içine yavaş yavaş bırakın.
- Bu arada sosunu hazırlayın.