- Konu Yazar
- #1
Yuvarlak köfte nasıl kızartılır? Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İlk olarak, köfte yapmak için dana kıymayı yoğurun. Ardından, baharatlarla lezzetlendirin ve yuvarlak şekil verin. Kızartma için bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havluyla süzün ve fazla yağını alın. Sıcak servis yapın ve yanında yoğurt veya salata ile servis edin. Kızartılmış köfte tarifi, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzettir.
İçindekiler
İlk olarak, bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve homojen bir karışım elde edin.
Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Köfteleri tavaya ekleyin ve her iki tarafını da güzelce kızartın.
Köftelerin altın rengini alması ve iç kısımlarının da pişmesi için yeterli süre kızartmaya devam edin.
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Yuvarlak köfteleriniz hazır! Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Kıyma: Taze ve yağsız kıyma tercih edebilirsiniz.
Rendelenmiş soğan: Soğanın suyunu salması ve köftelerin daha lezzetli olması için rendeleyebilirsiniz.
Galeta unu: Köftelerin kıvamını tutturmak için galeta unu kullanabilirsiniz.
Tuz: Lezzetlendirme için tuz ekleyebilirsiniz.
Karabiber: Köftelere aromatik bir tat katmak için karabiber kullanabilirsiniz.
Pul biber: İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz.
Sıvı yağ: Köfteleri kızartmak için sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Yuvarlak köfteleri kızartırken sık sık çevirin.
Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Köftelerin içi tamamen piştiğinden emin olmak için ortasını kontrol edin.
Köfteleri kızartmadan önce buzdolabında bir süre dinlendirin.
Köfteleri kızartmadan önce üzerine hafifçe un serpin.
İçindekiler
Yuvarlak Köfte Nasıl Kızartılır?
Yuvarlak köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:İlk olarak, bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve homojen bir karışım elde edin.
Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Köfteleri tavaya ekleyin ve her iki tarafını da güzelce kızartın.
Köftelerin altın rengini alması ve iç kısımlarının da pişmesi için yeterli süre kızartmaya devam edin.
Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Yuvarlak köfteleriniz hazır! Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Yuvarlak Köfte Tarifi İçin Hangi Malzemeler Gerekli?
Yuvarlak köfte tarifi için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:Kıyma: Taze ve yağsız kıyma tercih edebilirsiniz.
Rendelenmiş soğan: Soğanın suyunu salması ve köftelerin daha lezzetli olması için rendeleyebilirsiniz.
Galeta unu: Köftelerin kıvamını tutturmak için galeta unu kullanabilirsiniz.
Tuz: Lezzetlendirme için tuz ekleyebilirsiniz.
Karabiber: Köftelere aromatik bir tat katmak için karabiber kullanabilirsiniz.
Pul biber: İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz.
Sıvı yağ: Köfteleri kızartmak için sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Yuvarlak Köfte Nasıl Servis Edilir?
Yuvarlak köfteleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav, patates kızartması veya salata gibi yan lezzetlerle sunabilirsiniz. Dilerseniz köfteleri pide veya lavaş ile dürüm yaparak da servis edebilirsiniz. Üzerine domates ve marul ekleyerek daha zengin bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yuvarlak Köfte Nasıl Kızartılır?
Yuvarlak köfte nasıl kızartılır? |
Yuvarlak köfteleri kızartmak için derin bir tavada sıvı yağda kızartın. |
Köfteleri kızartmadan önce iyice yoğurun ve şekil verin. |
Köfteleri kızartırken orta ateşte altın rengi olana kadar pişirin. |
Kızartma işlemi sırasında köfteleri fazla yağda kızartmamaya dikkat edin. |
Yuvarlak köfteleri kızartırken sık sık çevirin.
Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Köftelerin içi tamamen piştiğinden emin olmak için ortasını kontrol edin.
Köfteleri kızartmadan önce buzdolabında bir süre dinlendirin.
Köfteleri kızartmadan önce üzerine hafifçe un serpin.