AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuvalama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler
400 gram kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kemik suyu
2 litreye yakın su
Terbiyesi için;
5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
300 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı kadar su

Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti, nohutu, kemik suyunu 8 su bardağı su koyup haşlayana kadar pişiriyoruz.
Köftemiz için 1 su bardağı pirinçi sıcak suda ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.
Bekleyen pirinçi güzelce süzüp kuru bir bezin üstüne seriyoruz. Az nemli olması gerekiyor. Çok ıslak olmayacak.
Sonra pirinçleri robottan çekiyoruz. İrmik kıvamında olacak.
Malzemeleri bir kapta düzgünce yoğuruyoruz. Kullandığımız su yarım su bardağını geçmeyecek.
Nohuttan biraz küçük formda yuvarlıyoruz.Köftelerimiz hazır.
Pişen ete ve nohuta köfteleri de ekliyoruz.
Tuzunu ek ediyoruz. 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Terbiyesi için 5 su bardağı yoğurt yumurta, 3 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım.
Yoğurdun kesilmemesi için sıcak suyundan yoğurda ekleyip yoğurdu ılık kıvama getirelim.
Tencereye karıştırarak ek edelim.
Naneli yağını yapalım.
Çorbamıza ek edelim Sıcak servis edelim
Afiyet şifa olsun.

Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst