Yuvalak Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yuvalak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için
1 çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine sepelemek için
Un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Suyu için
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım tablet et bulyon
İsteğe nazaran terayağlı kızartılmış nane

Yuvalak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabımıza köftesi için belirtilen gereçleri karıştırarak yoğuralım.
Elimizde yoğurulan gereçten küçük köfteler elde edip borcama dizelim ve üzerine un sepeleyip çakalayalım.
Köftelerimiz una bulanmış olsun. Köfteleri en az yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Tenceremiz de salçamızı kavuralım,üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakalım
İsteğe nazaran et bulyon koyabilirsiniz
Kaynayan suya evvel nohutları,köfteleri ekleyelim ve 15 dk kaynatalım.
İsteğe nazaran kızartılmış nane ekleyebilirsiniz ve yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Yuvalak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst