- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yürütmeyi durdurma nasıl talep edilir?
YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİ Yürütmenin durdurulması, idari işlemin esası hakkında iptal davası açılmadan talep edilemeyeceğinden usulüne uygun bir dava açılarak yürütmenin durdurulması talebi açıkça ileri sürülmelidir.Yürütmeyi durdurma ne kadar sürer?
Yürütmenin durdurulmasına ilişkin verilen kararlar on beş gün içinde yazılır ve imzalanır. Aynı sebeplere dayanılarak ikinci kez yürütmenin durdurulması isteminde bulunulamaz.Yürütmenin durdurulması hangi süre içinde talep edilir?
Yürütmenin durdurulması hangi süre içinde talep edilir?şeklindedir. Yürütmenin durdurulması kararının uygulanması için kararın idareye tebliğ gerekir. Karar idareye tebliğ edildikten sonra 30 gün içinde uygulanmalıdır. Aksi durumda görevlilerin sorumluluğu doğacaktır.
Idare mahkemesi esas karar ne zaman çıkar?
Idare mahkemesi esas karar ne zaman çıkar?Bölge İdare Mahkemesinde açılan idari davaların ne kadar süreceği ve ne zaman açıklanacağı 2577 sayılı kanun ile 6 ay olarak belirlenmiştir. Karar Kaç Günde Sonuçlanır? Bölge İdare Mahkemesi ile dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Bölge idare mahkemesi yd yapıldı ne demek?
İptal davalarında yürütmenin durdurulması (YD) talebi sürekli karşılaşılan bir durumdur. Belirli şartların gerçekleşmesi halinde, iptali istenilen işlem bu sayede durdurulabilmektedir.Idari dava ne zaman sonuçlanır?
İdare Mahkemesinde açılan idari davaların ne kadar süreceği, kaç günde/ayda sonuçlanacağına dair kural 2577 sayılı Kanunda bellidir. Buna göre dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır.Uyapta YD yapıldı ne demek?
Uyapta YD yapıldı ne demek?Zımni red süresi kaç gündür?
Zımni red süresi kaç gündür?İdarenin Zımni Red Süreleri Kısaldı Fıkrasında değişiklik yaparak; “Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.