- Konu Yazar
- #1
Yürütmenin durdurulması davanın hangi aşamasında talep edilir?
Temyiz ve istinaf aşamasında yürütmenin durdurulması istenebilir (İYUK, m. 48/5). Temyiz veya istinaf yoluna başvurulmuş olması, hakim, mahkeme veya Danıştay kararlarının yürütülmesini durdurmaz.Icra takibinin geçici olarak durdurulmasi nedir?
Icra takibinin geçici olarak durdurulmasi nedir?İcra Mahkemesi kararıyla alınan takibin geçici süreyle durdurulması, takibin dondurulmasını sağlar ve icra işleminin devam etmesini önler. Alınan bu karar, takibin gelmiş olduğu süreye etkisi olmaz. Yani haciz yapılmış ve takip geçici olarak durdurulmuş olsa da hacizlerin kaldırılmasını engellemez.
Yürütmenin durdurulması kararı kaç günde çıkar?
Yürütmenin durdurulması kararı kaç günde çıkar?Savunma Alınmaksızın Yürütmenin Durdurulması Savuma alınmaksızın yürütmenin durdurulması kararı dava açıldığı tarihten itibaren 10-15 gün arasında verilen geçici bir tedbirdir. Yürütmeyi durdurma savunmadan sonra tekrar görüşülür.
Araca konulan tedbir nasıl kaldırılır?
İhtiyati tedbir kararı dava açılmadan önce verilmişse , tedbir talep eden , bu kararın uygulanmasını talep ettiği tarihten itibaren iki hafta içinde esas hakkındaki davasını açmak ve dava açtığına ilişkin evrakı , kararı uygulayan memura ibrazla dosyaya koydurmak zorundadır. Aksi halde tedbir kendiliğinden kalkar.Arabaya tedbir konulur mu?
Arabaya tedbir konulur mu?Boşanmada araba üzerine tedbir işlemlerinin yapılması ile tedbir konulan arabanın satışı yapılamamaktadır. Fakat bu karar iki hafta ile sınırlandırılmakta iki haftanın ardından mahkeme tarafından resmi karar verilmemesi halinde tedbir ortadan kalkmaktadır.
Istinafta yürütmeyi durdurma istenebilir mi?
Istinafta yürütmeyi durdurma istenebilir mi?Bölge idare mahkemesine istinaf başvurusu yapılması kendiliğinden işlemin yürütülmesini durdurmaz (İYUK m.27). Yürütmenin durdurulması davacı tarafından ayrıca talep edilmelidir. Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır.