- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yurtta kalan öğrencilerin yakınları yurda alınır mı?
Yurtta kalan öğrenciler 1. Derece yakınlarını (Anne, baba, kardeş), 10:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçi olarak kabul edebilir; ziyaretçiler en geç 21:00’da yurdu terk eder. Ziyaretçilerin kimlik bilgisi ve giriş-çıkış saati ziyaretçi defterine kaydedilir.Özel öğrenci yurtlarını kim denetler?
MADDE 36 – (1) Yurtlarda, Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre özel hizmet ve gece hizmetleri verilir. Bu hizmeti yürütmek üzere gerekli personel bulundurulur. Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.
Özel yurtta kalmak için öğrenci olmak şart mı?
Yurda başvuru ve barınmak için “örgün eğitim veren bir yüksek öğretim kurumuna” kayıtlı olma şartı getirildi. Örgün eğitim öğrencilerin, eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türünü kapsıyor.Okulu uzatan KYK’da kalabilir mi?
KYK okul uzatmamız durumunda yalnızca bir öğrenim yılı yurtta barınmamız için hak veriyor.Benim şu anda böyle bir durumum yok ama okulunu çeşitli nedenlerden dolayı uzatan arkadaşlarım için bu durum oldukça zor.Bu arkadaşlarımın eğitimlerini tamamlamaları için KYK yurdunda kalmak dışında başka seçenekleri maalesef ki …
KYK yurt çıkar mı?
KYK yurtları ön lisans-lisans-yüksek lisans-doktora öğrencilerine çıkar. Şehit – gazi çocukları ve anne babası olmayan, milli sporcular, anne veya babası KYK da çalışan veya emekli olan, geçiçi veya gönüllü köy korucularının çocukları olan öğrencilere yurt yerleştirmelerinde öncelik verilmektedir.KYK yurt ücretleri ne kadar 2021?
KYK Yurt Ücreti ve Depozito Ne Kadar 2021 2022
Özel öğrenci Yurtları hangi kuruma bağlı?
Ülkemizde yüz binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, çalışma prensibini artık özel barınma hizmeti veren kurumlarda kalan öğrenciler için de kullanacak. 5 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7180 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik …Öğrenci olmayan özel yurtta kalabilir mi?
Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.
KYK Yurt herkese çıkar mı?
Devlet yurduna başvuru nasıl yapılır?Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.
Özel yurtlarda kimler kalabilir?
a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.
Özel yurtlarda misafir kalabilir mi?
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
KYK Yurtları misafir öğrenci kabul ediyor mu?
KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yurt ücretleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar.KYK yurtta tost makinesi yasak mı?
KYK yurtlarındaki tuhaf yasaklardan da örnekler verelim: Bazı yurtlarda dışarıdan meyve veya yiyecek getirmek yasak!.. Gece belli bir saatten sonra yurdun bahçesini kullanıma yasak!.. Bazı yurtlarda su ısıtıcı, basit kahve makinesi, tost makinesi yasak!…
Özel öğrenci yurtlarında öğrenci olmayan kalabilir mi?
Özel öğrenci yurtları hangi kuruma bağlı?Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK’ya devredilmesine karar verildi.
Üniversite yurtlarını kim denetler?
ÜNİVERSİTELERİN kendi bünyelerinde bulunan özel yurtları artık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetleyecek. Üniversite yurtlarının açılışı, denetimi, yöneticilerinin atanması gibi işlemler bakanlıkça yapılacak. 30 Eylül’e kadar bakanlıktan ruhsat almayan yurtların ise faaliyet izni iptal edilecek.KYK’da kalan biri misafir olarak kalabilir mi?
İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek.
KYK misafir öğrenci ücreti ne kadar?
Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito vermek zorundadır. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek. Örneğin 2 ay kaldıysanız 600 ve 1000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmektedir.Yurtlarda misafir öğrenci ne demek?
MİSAFİR ÖĞRENCİ STATÜSÜ NEDİR? Kurum yurtlarında kalmayan yükseköğrenim öğrencilerinin geçici barınma talepleri İllerde İl Müdürlüklerince ilçelerde ise Yurt Müdürlüklerince değerlendirmeye alınmaktadır.
Kyk’ya okey sokulur mu?
Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya elverişli yiyecek-içecek bulundurmak yasaktır. 7. Odalarda iskambil kağıdı, tavla, okey vb. oyunları oynamak ve müzik aleti çalmak yasaktır. 8. Ders çalışmak için okuma salonunu kullanınız. Okuma salonlarındaki masa ve sandalyelerin yerlerini keyfiyetinize göre değiştirmeyiniz.Yurtta kettle neden yasak?
çünkü kettle, saç kurutma makinası gibi aletler uzun süreli kullanılmaz.