Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yurtdisinda universite okumak icin ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalıyım?​

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler
- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.

Yurtdışında üniversite okumak için kaç puan gerekiyor?​

Kılavuzda yer almayan alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları şartı bulunuyor.

Yurtdışında okumak için ne kadar para gerekli?​

Yurtdışında okumak için ne kadar para gerekli?
Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir. Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre yıllık 20.000 – 160.000 TL arasındadır.

Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınava girilir?​

Yurt dışında eğitim almak için girilecek sınavlar; TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, PTE, SAT, SSAT, ACT, LSAT, USMLE, TOEIC, PTE ACADEMIC olarak bilinmektedir. Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin tercih edecekleri programlarda okuyabilmeleri için girecekleri sınavlar bulunmaktadır.

Yurtdışında okumak için YKS şart mı?​

Yurtdışında üniversite eğitimi için bir çok ülkede ÖSYM sınavlarına girme zorunluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ilk 500 ve ilk 1000 ile ilgili YÖK tarafından alınan kararların tamamı kaldırılmıştır. Artık öğrencilerin YÖK denkliği alabilmesi için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.

YKS puanı ile yurtdışında okunur mu?​

YKS puanı ile yurtdışında okunur mu?
YKS puanı ile yurt dışında okumak isteyen öğrencinin, dil şartını karşılaması gereklidir. Okullar, bunu zorunlu olarak gereken şartlara eklemektedir. Geçerli bir dil puanı, bu anlamda kriterler arasında yer almaktadır. Ancak bazı okullarda bu durum farklılık da gösterebilir.
Yurtdışında lise okumak için ne kadar para lazım?​
Yaklaşık olarak eğitim maliyetleri yıllık olarak 9000 € olmaktadır. İtalya ve Fransa lise yerleşimlerimizde de yıllık eğitim ücreti 8990 € civarındadır. Amerika’da çalıştığımız liseler arasında yatılı liseler ve özel günlük okullar bulunmaktadır. Seçilen eyalete göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.
Yurtdışında üniversite okumak paralı mı?​
Neredeyse yurt dışındaki tüm üniversiteler öğrencilerden harç ücreti ister. Üstelik hem devlet hem de özel üniversiteler için bu süreç aynıdır. Bu yüzden de öğrencilerin her yıl okula belirli bir miktar ücret ödemesi gerekmektedir.

Uluslararası sınavlar nelerdir?​

Uluslararası sınavlar nelerdir?
Lisans ve yüksek lisans eğitimi sunan kurumların en çok talep ettiği 3 sınav bulunmaktadır….Yabancı Dil Sınavları
- IELTS Sınavı
- TOEFL Sınavı
- CAE C1 Sınavı

Üniversiteyi yurtdışında burslu okumak için ne yapmalıyım?​

Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebileceği gibi istenilenler şu şekildedir;
- Lisans için lise diploması ya da yüksek lisans için üniversite diploması.
- Akademik GPA yani not ortalamanız.
- Yaş şartı.
- TOEFL ya da IELTS puanları.

Yurtdışında okumak için hangi sınava girilir?​

Yurtdışında eğtitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.

Yurtdışında üniversite sınavına girilir mi?​

Yurtdışında üniversite sınavına girilir mi?
Yüksek öğretim Kurumları Sınavı’na yurt dışından başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM Çağrı Merkezi’ni başvuru süresi içerisinde bir yurt dışı telefon numarasından arayarak sınava yurt dışından başvuracaklarını bildireceklerdir.

Yurtdışında üniversite okumak isteyen bir öğrencinin yapması gerekenler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Uluslararası öğrenci başvuru formunu doldurmak
- Başvuru ücretini ödemek
- Orijinal lise transkriptini sağlamak
- Lise mezuniyet belgesini sunmak
- Referans mektuplarını hazırlamak
- Yabancı dil seviyesini belgeleyen TOEFL sonucunu sunmak
- Motivasyon mektubunu hazırlamak

Yurtdışında üniversite okumak için gereken puan genellikle lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan, ön lisans programları için ise en az 150 puan almış olmak gerekmektedir.

Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre değişmekle birlikte genellikle yıllık 20.000 TL ile 160.000 TL arasında olabilmektedir. Bazı özel üniversitelerde bu miktar daha yüksek olabilmektedir.

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin girilecek sınavlar arasında TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, PTE, SAT, SSAT, ACT, LSAT, USMLE, TOEIC, PTE ACADEMIC gibi sınavlar bulunmaktadır.

Yurtdışında üniversite eğitimi almak için YKS sınavına girmek zorunlu değildir. Öğrencilerin YÖK denkliği alabilmeleri için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.

YKS puanı ile yurtdışında okumak isteyen öğrenciler genellikle dil şartını karşılamaları gerekmektedir. Bazı okullar geçerli bir dil puanı talep etmektedir.

Yurtdışında lise okumak isteyen öğrencilerin yaklaşık yıllık eğitim maliyeti 9000 € civarında olabilmektedir. Amerika gibi ülkelerde ise fiyatlar eyalete göre değişiklik gösterebilir.

Neredeyse tüm yurtdışındaki üniversiteler öğrencilerden harç ücreti almaktadır. Bu ücretler her yıl belirli bir miktar olarak ödenmelidir.

Yurtdışında burslu eğitim almak isteyenlerin genel kriterler arasında lisans veya yüksek lisans diploması, akademik not ortalaması, yaş şartı ve TOEFL veya IELTS puanları gibi belgelerin yanı sıra ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilecektir.

Uluslararası sınavlara girmek isteyenlerin en popüler sınavlar arasında IELTS, TOEFL ve CAE C1 gibi yabancı dil sınavları bulunmaktadır.

Yurtdışında üniversite sınavına girmek isteyenlerin öncelikle sınav koşullarını ve gereksinimleri belirlemeleri gerekmektedir. Uygulanacak sınavlar arasında TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE gibi sınavlar bulunmaktadır.

Yüksek öğretim Kurumları Sınavı'na yurt dışından başvurmak isteyen adayların ÖSYM Çağrı Merkezi'ni başvuru süresi içerisinde bir yurt dışı telefon numarasından arayarak sınava yurt dışından başvuracaklarını bildirmeleri gerekmektedir.

Geri