Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yurtdisinda universite okumak icin ne yapmak gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmak gerekir?​

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler
- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.

Okumak için yurt dışına gitmeye ne denir?​

Yurtdışı eğitim; öğrencinin eğitim hayatını devam ettirmek için yurtdışına gitmesi ve eğitim hayatının belli bir süresi boyunca eğitimini yurtdışında sürdürmesine yurtdışı eğitim denilmektedir.
Yurt dışında nasıl eğitim alabilirim?
Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları

Yurtdışında okumak için lise ortalaması kaç olmalı?​

Yurt dışında üniversite eğitimi alabilmek için 100 üzerinden minimum 60 lise not ortalamasına sahip olmak gerekir. Daha düşük not ortalamasına sahip adayların kabul alabileceği üniversiteler limitlidir, bu konu hakkında danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışında okumak için YKS şart mı?​

Yurtdışında üniversite eğitimi için bir çok ülkede ÖSYM sınavlarına girme zorunluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ilk 500 ve ilk 1000 ile ilgili YÖK tarafından alınan kararların tamamı kaldırılmıştır. Artık öğrencilerin YÖK denkliği alabilmesi için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.
Yurt dışına gitmek için ne yapmalıyım?
Yurtdışına Çıkmak İçin Ücretli ve Ücretsiz Yollar
- Erasmus. Yurtdışında ücretsiz eğitimin ilk adresi Erasmus programıdır.
- 2. Interrail. Yurtdışına ücretsiz nasıl gidilir, sorusunun en bilinen cevabı Interrail yapmaktır.
- 3. Workravel.
- AIESEC.
- AGH.
- 6. Workaway.
- 7. WWOOF.
- 8. AFS.

Yurtdışında lise okumak için ne yapmalıyım?​

YURTDIŞINDA LİSE. Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.

Yurtdışında okumak için hangi sınava girilir?​

Yurtdışında eğtitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.
En ucuz üniversite eğitimi hangi ülkede?
Araştırmaya göre, yurtdışında üniversite okumanın en ucuz adresi 4 bin 500 dolar ile Kazakistan olarak belirlendi. Devlet üniversitesinde yıllık eğitim ücretinin 500 dolardan başladığı Kazakistan’da, bir öğrencinin konaklama ve yaşam gideri ise 4 bin doları buluyor.

Yurt dışına en kolay nasıl giderim?​

Geri