- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yurtdışında üniversite kaç yıl?
Yurtdışı Üniversite Eğitim Sistemi ve Süresi Yurt dışında lisans eğitimi genellikle birçok ülke ve programda 3 ila 4 yıl sürüyor. Amerika, Kanada başta olmak üzere 4 yıllık lisans programları gözükürken, Avrupa genelinde bu süre genellikle 3 yıldır. Bazı mühendislik bölümleri 4 yıl sürebilmektedir.Yurtdışında lise kaç yıl?
Türkiye’den bir öğrenci en az 1 yıl en fazla ise 4 yıl olmak üzere lise eğitimi için yurtdışına gidebilmektedir. İngiltere’de öğrenciler en az 2 yıl en fazla 4 yıl eğitim alabilirken, Kanada sadece son yıl veya herhangi bir lise yılında öğrenci kabul edebilmektedir. Amerika’da da lise toplam 4 yıldır.
Yurt dışı eğitim ne kadar?
Yurtdışında üniversite okumak zaman açısından da avantajlıdır. Ülkemizde hazırlık sınıfı ile birlikte üniversite süresi 5 yıldır. Yurtdışında ise bu süre bazı ülkelerde 3 yıldır. İngilizce bilmeyenler için hazırlık aşaması ise 3 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir.Avrupa’da üniversite eğitimi kaç yıl?
Avrupa ülkelerinde ortalama 3 yıl süren üniversite eğitimine karşılık Amerika ve Kanada gibi ülkelerde lisans eğitimi 4 yıllıktır. Özellikle İngiltere’de öğrencilerin bazı alan derslerini lise düzeyinde almaları gerekir.
Yurtdışında okumak için ne yapmalıyız?
Yurtdışında üniversite okumak için gerekenlerYurtdışında lise okumak için ne yapmalı?
Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.
Lise Erasmus ne kadar sürer?
Lise değişim programının süresi 1 eğitim-öğretim yılıdır. Senelik Türk öğrenci kontenjanı 100 ile sınırlıdır.Avrupada eğitim ücretli mi?
Türkiye ile birlikte Norveç, İsveç, Finlandiya gibi 10 ülkedeyse üniversite ücretsiz. Almanya’da yıllık öğrenim ücreti 1 ila 100 Euro; Fransa’da ise 101 ila 1.000 Euro arasında yer alıyor. İtalya ve İspanya’da ise bu rakam 1.000-3.000 Euro aralığında. Ancak bu ücretler ülkelerin kendi vatandaşları için geçerli.