- Konu Yazar
Yurtdışında ortaokul okumak için ne yapmalıyım?
Başvuru belgelerini topladıktan sonra okulun eğitim için onay vermesinin ardından gideceğiniz ülkenin prosedürlerine uygun olarak öğrenci vizesi başvurusu yapmalısınız. Yapacağınız vize başvurusundan olumlu sonuç alan öğrenciler Avrupa’da ortaokul eğitimlerine başlayabilirler.Ingiltere’de ortaokulda hangi dersler var?
Zorunlu dersler: İngiltere’de; İngilizce, matematik ve bilim. 4.kademede (14-16 yaş) temel dersler; İngilizce, ICT, matematik, bilim, toplum, sanat ve tasarım, yabancı dil, vatandaşlık, fizik eğitimi ve vatandaşlık, din bilgisi, kariyer eğitimi ve cinsel eğitimi zorunlu dersler arasında yer almaktadır.Ingiltere lise kaç yaşında başlıyor?
İngiltere’de lise eğitim için öğrenciyi kabul şartları okul türüne göre değişir. İngiltere’de özel lise programları öğrenciler 14 yaşından itibaren kabul ederken devlet okullarında kabul yaşı 16 olmaktadır. Uluslararası öğrenciler İngiltere’de lise eğitimine 14-18 yaş arasındaki seviyede katılabilir.
Ingiltere devlet üniversiteleri paralı mı?
ÜNİVERSİTE (ZORUNLU DEĞİL VE ÜCRETLİ) İngiltere’de üniversite eğitimi ücretli. Üniversite yıllık harçları İngiliz vatandaşı yada Avrupa Birliği vatandaşı öğrenciler için yıllık 6 bin – 9 bin Sterlin arasındayken, diğer öğrenciler için 15 bin – 25 bin Sterlin arasında değişkenlik gösteriyor.
Erasmus Projesi lise nedir?
Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.Londra’da hangi dersler var?
Çoğunlukla Matematik, İngilizce, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih ve Fransızca seçilmektedir. Konular okuldan okula değişebilmektedir. GCSE Sınavlarında başarı elde eden öğrenciler Senior High School’ a devam ederler veya okuldan ayrılırlar.Ingiltere’de ortaokul kaç yıl?
Ortaokulu Türkiye’de bitirerek İngiltere’ye gelmiş bir öğrenci ise yine dil yeterliliğine ulaşana kadar dil eğitimi alır sonrasında iki yıllık orta öğrenimini İngiltere’de tekrar alarak Public School’lara gitmeye hak kazanır.
Ingilterede lise eğitimi kaç yıl?
İngiltere’de Lise eğitiminde 1 öğretim yılı 3 dönemden oluşur ve 10 sürmektedir. İngiltere’de lise eğitim sistemi içinde yer alan devlet lisesi ücretleri 15.000 ve 20.000 İngiliz Sterlini arasında, Özel lise ücretleri ise 31.500 ve 45.000 İngiliz Sterlini arasında değişmektedir.
Yabancı öğrencilerin, İngiltere’de lise eğitimi alabileceği okullar devlet (State College) ve özel yatılı liseler olmak üzere 2 farklı seçeneği barındırır. Lise eğitimini İngiltere’de almak isteyen uluslararası öğrenciler, bu lise türleri arasından kendilerine en uygun olanı seçmelidir.
Lise Değişim Programına hangi sınıftaki öğrenciler başvurabilir? Lise 9, 10, 11, 12. Sınıftaki öğrenciler yani sınıf fark etmeden tüm lise öğrencileri bu programa başvuru yapabilir.