Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yurtdisinda okumak icin sinav gerekiyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yurtdışında okumak için sınav gerekiyor mu?​

Yurtdışında üniversite eğitimi için her ülkenin farklı uygulamaları olsa da pek çok ülkede herhangi bir sınava katılma koşulu yoktur. Dünya sıralamasında ilk 1000’de yer alan okullar dışında, öğrencilerin lise mezunu olmaları, kayıt yaptırabilmeleri için yeterlidir.

Yurtdışında okumak için hangi ülke?​

Yurt dışında üniversite okumak denilince akla ilk gelen ülkeler Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya ve son dönemde Polonya olmaktadır. Bu ülkelerde hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler bulunmaktadır. Başvuru şartları ve şekilleri de ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.
Kılavuzda yer almayan alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları şartı bulunuyor.
Yurt dışında okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler
- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.
Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınava girilmeli?
Yurtdışında eğtitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.

Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınav gerekli?​

Yurt dışında eğitim almak için girilecek sınavlar; TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, PTE, SAT, SSAT, ACT, LSAT, USMLE, TOEIC, PTE ACADEMIC olarak bilinmektedir. Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin tercih edecekleri programlarda okuyabilmeleri için girecekleri sınavlar bulunmaktadır.

Hangi ülkede üniversite okumak avantajlı?​

Uluslararası Öğrenciler İçin Dünya’nın En İyi Eğitim Ülkeleri 2021
YKS puanı ile yurtdışında okunur mu?
YKS puanı ile yurt dışında okumak isteyen öğrencinin, dil şartını karşılaması gereklidir. Okullar, bunu zorunlu olarak gereken şartlara eklemektedir. Geçerli bir dil puanı, bu anlamda kriterler arasında yer almaktadır. Ancak bazı okullarda bu durum farklılık da gösterebilir.
YKS puanı ile yurtdışında nasıl okunur?
YKS puanı ile yurt dışında okumak için dil eğitim genellikle zorunludur. Bazı okullar ise dil puanı yerine öğrencileri ilk sene hazırlık okumalarını ister. Hazırlık dönemlerinde öğrenciler sadece dil eğitimi almaz. Aynı zamanda öğrenciler kendi alanları ile alakalı da temel eğitimleri bu dönemde alır.

Yurtdışında okumak için ne kadar para gerekli?​

Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir. Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre yıllık 20.000 – 160.000 TL arasındadır.

Yurt dışında çalışmak için hangi sınava girilir?​

Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları
Üniversiteyi yurtdışında burslu okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebileceği gibi istenilenler şu şekildedir;
- Lisans için lise diploması ya da yüksek lisans için üniversite diploması.
- Akademik GPA yani not ortalamanız.
- Yaş şartı.
- TOEFL ya da IELTS puanları.
Yurt dışına çıkmak için hangi bölüm okunmalı?
Öğrenciler tarafından günümüzde özellikle antropoloji, dilbilim, gazetecilik, kütüphanecilik, sosyal bilimler, medya, sosyoloji, uluslararası ilişkiler gibi bölümler ilk sıralardadır.

Geri