AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yurtdisinda okumak icin ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?​

Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler
- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.

Yurt dışında okumak ne kazandırır?​

Yurt dışında okumak ne kazandırır?
Yurtdışında üniversite okumanın önemli bir avantajı ise tercih ettiğiniz program diline göre yabancı dilinizin en üst seviyeye taşınması oluyor. Büyük çoğunlukla İngilizce dilinde verilen programlar sayesinde akademik çalışmalar yapabilecek düzeyde bir İngilizce’ye sahip olabilirsiniz.

Yurtdışında okumak için ne kadar para gerekli?​

Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir. Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre yıllık 20.000 – 160.000 TL arasındadır.

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı?​

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı?
Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları

Yurtdışında okumak için hangi sınav?​

Yurt dışında eğitim almak için girilecek sınavlar; TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, PTE, SAT, SSAT, ACT, LSAT, USMLE, TOEIC, PTE ACADEMIC olarak bilinmektedir. Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin tercih edecekleri programlarda okuyabilmeleri için girecekleri sınavlar bulunmaktadır.

Hangi ülkede üniversite okunmalı?​

Hangi ülkede üniversite okunmalı?
Uluslararası Öğrenciler İçin Dünya’nın En İyi Eğitim Ülkeleri 2021
Sıra | Ülke | Puan
1 | ABD | 71.78
2 | Avustralya | 68.04
3 | Birleşik Krallık | 67.16
4 | Kanada | 66.39

YKS puanı ile yurtdışında okunur mu?​

YKS puanı ile yurt dışında okumak isteyen öğrencinin, dil şartını karşılaması gereklidir. Okullar, bunu zorunlu olarak gereken şartlara eklemektedir. Geçerli bir dil puanı, bu anlamda kriterler arasında yer almaktadır. Ancak bazı okullarda bu durum farklılık da gösterebilir.

Yurtdışında okumak için hangi sınava girilir?​

Yurtdışında okumak için hangi sınava girilir?
Yurtdışında eğtitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.

Liseyi yurtdışında okumak için hangi sınava girilir?​

Yurtdışında üniversite okumak için gerekli olan belgeler ve adımlar hakkındaki bilgileriniz oldukça detaylı ve faydalı. Yurtdışında okumanın kazandırdığı avantajları anlatırken, program dili olarak İngilizce'yi seçmenin kişinin dil becerilerini geliştirmede büyük rol oynadığını vurgulamışsınız. Bu nokta özellikle yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için çok önemli bir detay.

Yurtdışında okumanın maliyetini açıklarken, üniversite ve bölüme göre değişen genel bir aralık vermeniz çok faydalı olmuş. Ayrıca, hangi ülkede üniversite okunması konusunda da dünya genelinde en iyi eğitim sunan ülkeleri ve bu ülkelerin sıralamasını paylaşmanız da öğrencilere yol gösterecek nitelikte.

YKS puanı ile yurtdışında okumanın mümkün olup olmadığını ele alırken, dil şartının önemine dikkat çekmeniz ve bu konuda okulların farklı gereksinimleri olabileceğini belirtmeniz de bilgilendirici. Yurtdışında okumak için hangi sınavlara girilmesi gerektiği konusunda detaylı bir liste sunmanız da özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için oldukça faydalı.

Liseyi yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin hangi sınavlara girmesi gerektiği konusunda da bilgi vermeniz önemli. Hazırladığınız bilgilendirme oldukça kapsamlı ve öğrencilerin yurtdışında eğitim alma sürecinde rehberlik edebilecek nitelikte. Teşekkürler!

Geri