- Konu Yazar
Yurtdışında okumak için kaç puan gerekiyor?
Kılavuzda yer almayan alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları şartı bulunuyor.Liseyi yurt dışında nasıl okuyabilirim?
YURTDIŞINDA LİSE. Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.YKS puanı ile yurt dışında okunur mu?
YKS puanı ile yurt dışında okunur mu?YKS puanı ile yurt dışında okumak isteyen öğrencinin, dil şartını karşılaması gereklidir. Okullar, bunu zorunlu olarak gereken şartlara eklemektedir. Geçerli bir dil puanı, bu anlamda kriterler arasında yer almaktadır. Ancak bazı okullarda bu durum farklılık da gösterebilir.
Yurtdışında lise okumak için ne kadar para lazım?
Yurtdışında lise okumak için ne kadar para lazım?Yaklaşık olarak eğitim maliyetleri yıllık olarak 9000 € olmaktadır. İtalya ve Fransa lise yerleşimlerimizde de yıllık eğitim ücreti 8990 € civarındadır. Amerika’da çalıştığımız liseler arasında yatılı liseler ve özel günlük okullar bulunmaktadır. Seçilen eyalete göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.
Yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.
Yurtdışında üniversite okumak için YKS gerekli mı?
Sınavsız yurtdışı üniversiteleri de öğrencilerin en fazla dikkat ettiği konulardan biridir. Örneğin, Polonya, İrlanda, Rusya, Amerika, Macaristan, Kanada ve Avustralya sınavsız yurtdışı üniversiteleri ile ön plana çıkar. Bu ülkelerde eğitim almak için YKS şartı aranmaz.Yurt dışında okumak nasıl oluyor?
Yurt dışında okumak nasıl oluyor?Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin yeterli düzeyde İngilizce seviyesinin olması ; Öğrencinin TOELF ve IELTS sınav skorlarının yurtdışında üniversiteden üniversiteye değişmek ile birlikte genel olarak üniversiteler TOEFL için 60-80, IELTS için 5,5-6,5 sınav skoru isterler.