AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurtdisinda MBA nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yurtdışında MBA nedir?​

MBA bir işletme yüksek lisans programıdır. İşletme alanındaki öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmeleri ve iş dünyasında daha yeterli hale gelmelerini sağlayan programlar olarak bilinse de başka alanda eğitim alan öğrencilerde bu programa katılabilmektedir.

MBA ne sağlar?​

MBA Donanımlı ve vasıflı birer yönetici olabilmenizi sağlayan, yöneticilik formasyonu eğitiminden oluşan uluslararası alanda kabul gören bir yüksek lisans programıdır. Günümüzde artık ülkemizde ya da uluslararası alanda iş dünyasında artan rekabet çok daha nitelikli yönetici ihtiyacını da arttırmıştır.

MBA sertifikası ne işe yarar?​

MBA sertifikası ne işe yarar?
MBA (Master of Business Administration), iş insanlarına yönelik olarak geliştirilmiş yeterlilik derecesidir. MBA Eğitiminin amacı, katılımcıların rekabetçi dünyanın yönetim sorumluluğunu üstlenebilecek bireyler haline getirilmesidir.

MBA hangi ülkede yapılmalı?​

MBA hangi ülkede yapılmalı?
Günümüzde çok daha yaygınlaşan yurtdışında master ve MBA programları ile hemen her ülkede eğitim alabilmeniz mümkündür. Özellikle MBA programı Amerika da yaklaşık 100 yıl önce kullanılmaya başlanmış bir programdır. Yanı sıra İngiltere ve Kanada cazip ülkeler arasındadır.

MBA eğitimi ne kadar?​

Eğitim süresi 3 yarıyıldır. Altı yarıyıla kadar uzayabilir. Türkiye’de son yıllarda birçok üniversite e-MBA eğitimi vermeye başlamıştır.

Neden MBA yapmak istiyorsunuz?​

Bir MBA programı size var olan bir işletmeyi geliştirip güçlendirmek veya yeni bir işletme kurmak alanlarında gereken tüm pratikler konusunda bilgi verir. Birçok MBA mezunu kendi işini kurmaktan vazgeçse de, büyük şirketler arasında başlangıçta orta düzey veya üst düzey yönetim pozisyonlarına giriyor.

Amerikada MBA yapmak nedir?​

Amerikada MBA yapmak nedir?
MBA programları 1-2 yıllık bir eğitim sürecini kapsar ve tam zamanlı, hızlandırılmış, çalışanlar için hafta içi akşam ile hafta sonu olan yarı zamanlı ya da uzaktan eğitim gibi program türlerini kapsar. Amerika’da MBA eğitimi alacak öğrencilerin 4 yıllık üniversitelerden lisans diploması alması şartı konmuştur.

Yurtdışında MBA nedir?

MBA, Master of Business Administration'ın kısaltmasıdır ve işletme alanında yüksek lisans seviyesinde verilen bir eğitim programıdır. Hem işletme alanında lisans eğitimi almış öğrencilerin uzmanlaşmalarına hem de farklı disiplinlerden gelen öğrencilerin iş dünyasında kariyerlerini ilerletmelerine olanak tanır.

MBA ne sağlar?

MBA programları, katılımcılara yönetim alanında güçlü bir formasyon sağlayarak donanımlı ve yetkin yöneticiler olmalarını hedefler. Uluslararası alanda kabul gören bu programlar, günümüz iş dünyasının yoğun rekabet ortamında başarılı olabilmek için gerekli olan becerileri kazandırmayı amaçlar.

MBA sertifikası ne işe yarar?

MBA sertifikası, iş dünyasında daha iyi kariyer fırsatlarına sahip olmanızı sağlar. Bu yüksek lisans derecesi, yöneticilik pozisyonlarına atanmanızı kolaylaştırabilir ve sizin iş alanında uzman bir profesyonel olarak kabul görmemizi sağlayabilir.

MBA hangi ülkede yapılmalı?

MBA programları dünya genelinde birçok ülkede sunulmaktadır. Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkeler popüler MBA eğitim destinasyonları arasındadır. Ancak programın yapısına, uzunluğuna, özelliklerine ve hangi ülkenin iş dünyasına entegrasyonunun istendiğine bağlı olarak farklı ülkelerde tercih edilebilir.

MBA eğitimi ne kadar?

MBA eğitim süresi genellikle 1 ila 2 yıl arasında değişebilir. Ancak bazı programlar 3 yarıyıl veya daha uzun sürebilir. Türkiye'de de e-MBA gibi çevrimiçi eğitim seçenekleri bulunmaktadır.

Neden MBA yapmak istiyorsunuz?

MBA programı, işletme bilgilerinizi derinleştirmek, liderlik becerilerinizi geliştirmek, kariyerinizi ilerletmek veya kendi işinizi kurmak gibi hedefleriniz varsa size bu konuda gereken bilgi ve donanımı sağlayabilir. Aynı zamanda birçok MBA mezunu büyük şirketlerde üst düzey yönetim pozisyonlarına geçiş yapabilmektedir.

Amerikada MBA yapmak nedir?

Amerika'da MBA yapmak, genellikle 1 ila 2 yıl süren tam zamanlı veya yarı zamanlı programlar aracılığıyla işletme eğitimi almak anlamına gelir. Amerika'da MBA eğitimi almak isteyen öğrencilerin lisans diplomasına sahip olmaları gereklidir ve çeşitli program türleri ve seçenekleri sunulmaktadır.

Geri