- Konu Yazar
Yurtdışında hukuk fakültesi kaç yıl?
Yurtdışında hukuk eğitimi dört yıllık bir lisans eğitimini kapsamaktadır. Bu dört yıl sonunda, avukatlık yapmak isteyen mezunlar bir sene mesleklerine stajyer olarak başlar. Hakim ve savcılar için farklı bir staj süresi söz konusudur. Dil eğitimi için bir sene hazırlık sınıfında eğitim alınmaktadır.Azerbaycan’da hukuk nasıl okunur?
Azerbaycan’da hukuk eğitimi için 1 yıl hazırlık okunması gerekiyor. Lisans bölümü ise 4 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani 5 yıllık bir eğitimin sonunda mezun olabiliyorsunuz.Bir Avukatlar yurt dışında çalışabilir mi?
Bir Avukatlar yurt dışında çalışabilir mi?Başka bir ifadeyle bir Alman vatandaşı, Avrupa Birliği üyesi bütün ülkelerde avukatlık yapabilir. Hatta bu kişi Türkiye’den mezun olsa dahi, yine de pasaportu sayesinde Avrupa Birliği’nde avukatlık yapabilir. Ancak bir Türk vatandaşı Avrupa Birliği’nde ancak Avrupa Birliği vatandaşı olması halinde avukatlık yapabilir.
Hukuk diploması yurt dışında geçerli mi?
Merhabalar, Hukuk fakültesi mezunlarının yurtdışında çalışabilme imkanları diğer bölümlere göre daha sınırlıdır. Eğer akademik anlamda Türkçe dışında farklı bir dile de hakimseniz uluslararası alanlarda ve bu alanlarda çalışan şirketlerde danışmanlık yapabilir ya da hukuk departmanlarında çalışabilirsiniz.Ingiltere’de hukuk fakültesi kaç yıl?
İngiltere’de hukuk eğitimi de diğer birçok branş gibi 3 yıl sürmektedir. Türkiye’den giden öğrencilerin eğitim gördükleri okul, akademik başarı düzeyleri ve girmeyi hedefledikleri okula göre 3 yıllık lisans eğitimi öncesi 1 yıllık akademik hazırlık (foundation) eğitimi almaları gerekmektedir.Azerbaycan hukuk diploması burda geçer mi?
Azerbaycan hukuk diploması burda geçer mi?YÖK Azerbaycan’da hukuk okuyan kişilere denklik belgesi verebilmektedir.
Azerbaycan ünversitelerinden başarı ile mezun olduktan sonra alacağınız diploma tüm Türki Cumhuriyetlerde geçerlidir. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların eşdeğerlik işlemine denklik denilmektedir.