AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurtdisinda burslu nasil okuyabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yurtdışında burslu nasıl okuyabilirim?​

Gelin, yurtdışında burslu üniversite okumak için sizi doğru yönlendirecek ve adım adım izlemeniz gereken ipuçlarına birlikte göz atalım!
- Burs Aramaya Başlayın.
- Başvurular Hakkında Bilginiz Olsun.
- 3. Erken Başvuru Yapın.
- Yurtdışı Eğitim Alma Fikri Sizi Korkutmasın.
- Başvuru Kriterleri.
- 6. Üniversitelerle İletişime Geçin.

Üniversite burs Başvurusu nedir?​

2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.
ilgili hükümleri gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.
Devlet bursu neye göre veriliyor?
KYK Bursu Neye Göre Çıkıyor? Başvuran öğrenciler sosyal, ekonomik, eğitim durumlarına göre değerlendirilerek aralarından burs verilecek olanlar kurum tarafından belirlenir.
Üniversite için yurtdışına nasıl gidilir?
Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları

KYK burs başvurusu ne demek?​

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs şartları nelerdir?​

Başvuruları başlayan VGM burs başvurularını sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız …
KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim VGM Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

Geri