- Konu Yazar
Yurtdışı eğitim bursu nasıl alınır?
Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebileceği gibi istenilenler şu şekildedir;- Lisans için lise diploması ya da yüksek lisans için üniversite diploması.
- Akademik GPA yani not ortalamanız.
- Yaş şartı.
- TOEFL ya da IELTS puanları.
UCLA burs veriyor mu?
UCLA burs veriyor mu?University of California, Los Angeles, 109 akademik departmana ve 3,800’den fazla bölüme sahiptir. Başarılı öğrencilere tanınan burs ve ödül olanaklarının yüksek olduğu üniversitede Lisans öğrencilerinin R’si farklı türlerde burslar almaktadırlar.
DAAD bursu ne kadar?
Yüksek lisans programına kabul edilen tüm öğrenciler Almanya’da geçirecekleri 3 yarıyıllık süre boyunca DAAD tarafından desteklenmektedirler (aylık 700 Euro tutarında burs ve bir kereye mahsus 225 Euro tutarında seyahat giderleri desteği).MEB YLSY bursu ne kadar?
MEB YLSY bursu ne kadar?Yurt içinde dil öğrenimi görülen süre boyunca ödenen aylık burs olup 1.000 TL olarak ödenmektedir. Burs miktarı Millî Eğitim Bakanlığının teklifi ve Maliye Bakanlığının kararı ile belirlenmektedir.
UCLA ne kadar burs veriyor?
Burs ödülü, lisans derecesine başlamak isteyen hem yerli hem de yabancı öğrenciler için tamamen geçerlidir. Program 2022-2023 dönemi için kullanılabilir. Burs ödülü 10,000 $ ve 20,000 $ arasında değişir ve dört yılda ödenir ve transfer öğrencilerine iki yılda 10,000 $ ödenir.DAAD TEV bursu ne kadar?
DAAD TEV bursu ne kadar?yaklaşık 18.000 € değerinde bir burstur. en az %50’si karşılıklı olduğundan -eğer ülkeye dönmeyi reddederseniz %100’ünü ödemek durumundasınız- tam anlamı ile burs değil, bir nevi öğretim kredisidir.
Almanyada burs ne kadar?
Fakat bursa başvuruda bulunabilmek için Almanya’da bulunmanız ve iyi derecede Almanca bilmeniz gerektiğini unutmayın. Yaklaşık olarak 40 kişiye verilen bursun temel programlarda eğitim gören bir öğrenci için ayırdığı bütçe aylık 830 Euro, yüksek lisans için ise 850 Euro.YLSY bursu neleri karşılıyor?
YLSY bursu neleri karşılıyor?YLSY Bursu neleri karşılıyor?
- Yurt dışındaki okul ücretlerinizin tamamı,
- Yurt içi ve yurt dışı ulaşım giderleriniz,
- Yurt içi ve yurt dışı sağlık masraflarınız,
- Sınav ücretleriniz,
- Kırtasiye giderleriniz,
- Aylık burs ödemesi.