AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurt disinda universite nasil okunur?

Editör

Yeni Üye

Yurt dışında üniversite nasıl okunur?​

Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları

Polonyada eğitim iyi mi?​

Polonyada eğitim iyi mi?
Polonya, Avrupa’da üniversite eğitimi almak için en ideal ülkelerden biri. Polonya’da hem eğitim ücretleri hem de konaklama ve yaşam giderleri oldukça ekonomiktir. Polonya üniversiteleri yıllık eğitim ücretleri 3.000 – 4.500 Euro civarındadır.

Polonya’da hangi bölümler okunabilir?​

Polonya’da hangi bölümler okunabilir?
Polonya’da Okunabilecek Bölümler
- Tıp.
- Mühendislik.
- Diş Hekimliği.
- Eczacılık.
- Psikoloji.
- İşletme-Ekonomi.
- Uluslararası İlişkiler.
- Siyasal Bİlimler.

Kanada’da üniversite nasıl okunur?​

Kanada Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Şartları
- YGS-LYS gibi sınav şartı yoktur.
- College tarzı kurumlar için minimum 70 lise not ortalaması, önde gelen üniversiteler için ise minimum 80 not ortalaması gerekmektedir.
- IELTS ya da TOEFL sınavlarından başvurulacak programa göre bir skor elde etmek gerekmektedir.

Neden Polonya’da eğitim?​

Neden Polonya’da eğitim?
Avrupa’da kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız Polonya doğru bir seçim. Polonya’da eğitim ücretleri diğer ülkelere göre daha ekonomiktir. Genel olarak yıllık 1500 Euro’dan başlar ve nadiren 4 bin Euro’yu geçmektedir. İngiltere veya İskandinav ülkeleri ile kıyaslandığında, Polonya’da eğitim oldukça avantajlıdır.

Polonya eğitim sistemi nasıl?​

Polonya eğitim sistemi nasıl?
Genel olarak devlet üniversiteleri, özel üniversitelerden daha iyi bir eğitim seviyesine sahiptir. Devlet üniversitelerinin arasındaki rekabet, kalitelerini artırmaktadır. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi lisans eğitimi 3 yıl yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir.
Varşova Üniversitesi iyi mi?​
Varşova Teknoloji Üniversitesi, 1826 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Mühendislik ve uygulamalı bilimler alanında oldukça kaliteli bir eğitim veren sadece Polonya’nın değil ayrıca Avrupa’nın da önde gelen okullarından biridir.

Polonya’da maaşlar ne kadar?​

Polonya’da maaşlar ne kadar?
Polonya’da ortalama maaş 2020 yılından itibaren 5.167,47 Zloty’dir. 2019 yılından ortalama maaş 4.918,17 Zloty’dir. 2020 yılında, Polonya maaşlar 2019 yılına kıyasla %5 oranında artmıştır.

Kanada’da üniversite okumak kaç para?​

Kanada’da üniversite okumak kaç para?
Kanada’da eğitim ücretleri, Avrupa ve Asya ülkelerine göre pahalı olsa da, halen Amerika ve İngiltere’ye göre oldukça makuldur. Kanada’da düşük ücretli eğitim veren üniversiteler için yazımıza göz atabilirsiniz. Kanada üniversiteleri için yıllık ortalama 20.000 CAD ile 30.000 CAD civarında bir ücret ödersiniz.

Hangi ülkede üniversite okumak avantajlı?​

Uluslararası Öğrenciler İçin Dünya’nın En İyi Eğitim Ülkeleri 2021
Sıra | Ülke | Puan
1 | ABD | 71.78
2 | Avustralya | 68.04
3 | Birleşik Krallık | 67.16
4 | Kanada | 66.39

Üniversiteyi yurtdışında burslu okumak için ne yapmalıyım?​

Üniversiteyi yurtdışında burslu okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebileceği gibi istenilenler şu şekildedir;
- Lisans için lise diploması ya da yüksek lisans için üniversite diploması.
- Akademik GPA yani not ortalamanız.
- Yaş şartı.
- TOEFL ya da IELTS puanları.

Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrenciler için gereken belgeler oldukça önemlidir. Özellikle başvuru sürecinde hatasız ve eksiksiz belgeler sunmak, kabul şansını artırabilir. Gerekli belgeler genellikle şunlardır:

1. Lise ya da üniversite diploması: Öğrenim belgenizin noter onaylı tercümesini ve denklik belgesini hazırlamanız gerekebilir.

2. İngilizce transkript: Başvurduğunuz üniversitenin istediği formatta not dökümünü sağlamanız gerekmektedir.

3. Online başvuru formu: İlgili üniversitenin web sitesinden doldurmanız gereken başvuru formunu tamamlamalısınız.

4. Motivasyon mektubu: Neden o üniversiteyi ve bölümü seçtiğinizi anlatan, özgeçmişinizi ve hedeflerinizi içeren bir mektup hazırlamalısınız.

5. Referans mektupları: Genellikle 3 adet referans mektubu istenir. Akademik veya profesyonel kişilerden alınan referanslar olumlu izlenim yaratır.

6. Finansal dökümler: Eğitim giderlerinizi karşılayabileceğinize dair banka hesap dökümleri veya sponsorluk belgeleri sunmanız gerekebilir.

7. TOEFL ve IELTS sınav skorları: İngilizce yeterliliğinizi gösteren bu sınavların sonuçlarını iletmelisiniz.

Polonya, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için oldukça cazip bir seçenektir. Polonya'da eğitim ücretleri diğer Avrupa ülkelerine göre daha ekonomik olduğundan tercih edilebilir. Ayrıca Polonya'nın kaliteli üniversiteleri ve geniş bölüm seçenekleri de öğrenciler için avantaj oluşturur. Polonya'da mühendislik, tıp, işletme-ekonomi gibi popüler bölümlerin yanı sıra diş hekimliği, psikoloji, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda da eğitim almak mümkündür.

Kanada ise uluslararası öğrenciler için popüler bir eğitim destinasyonudur. YGS-LYS gibi sınav şartı olmayan Kanada'da, yüksek lise not ortalaması ve İngilizce dil yeterliliği önemlidir. Kanada'da eğitim ücretleri diğer ülkelere göre daha yüksek olabilir; ancak kaliteli eğitim ve yaşam standartları öğrencilere değerli bir deneyim sunar.

Eğitim için yurtdışındaki ülkeleri karşılaştırırken, tercih edeceğiniz ülkenin eğitim kalitesi, maliyeti, yaşam koşulları ve kariyer fırsatları gibi faktörleri dikkate almanız önemlidir. Yurtdışında burslu eğitim almak isteyenler içinse başvurulacak üniversitenin belirlediği kriterlere uygun şekilde belgeler hazırlamak ve başarılı bir akademik geçmişe sahip olmak büyük önem taşır. Ayrıca İngilizce dil yeterliliğini kanıtlayan TOEFL veya IELTS sınav sonuçları da burs başvurularında gereklidir.

Geri