AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurt disi gorevi kac yil?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.526
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yurt dışı görevi kaç yıl?​

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi, 03.07.2003 tarihli ve 25157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 05.06.2003 tarihli ve 2003/ 5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 8 inci maddesi çerçevesinde belirlenir. Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi 1 (bir) yıldır.

Devlet memuru iken Erasmus yapabilir mi?​

Ülkemizde bir yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencisi olan bir memurun Erasmus programıyla yurt dışına gitmesi 657 sayılı Kanunun ilgili hükümleri ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliği kapsamına girmemektedir.

Konsoloslar kaç yıl görev yapar?​

Konsoloslar kaç yıl görev yapar?
Oluşturulan gruplar, bir genelge ile tüm teşkilata ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulur. MADDE 8 –(1) Meslek memurları, konsolosluk ve ihtisas memurları, hukuk müşavirleri ve danışmanların yurtdışı teşkilatındaki nizami görev süreleri dört yıldır.

Yurt dışı müşavir ne iş yapar?​

Yurt dışı müşavir ne iş yapar?
Görev yapılan ülkede, uluslararası antlaşmalar ve ilgili ülke mevzuat hükümleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının işlediği suçlar ile ülkemiz vatandaşlarına karşı işlenen suçları takip etmek ve ilgili ülke makamlarından elde edilen bilgileri genel kolluğun ilgili birimlerine iletmek.

Öğretmenler yurt dışında çalışabilir mi?​

Yurt dışı öğretmenlik yapabilme fırsatını değerlendirmek isteyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı” bulunmaktadır.

Öğretmenler Erasmus yapabilir mi?​

Öğretmenler ve okul liderleri, eğitimin temel taşlarıdır. Erasmus programı (2021–2027); hizmet öncesi ve devam eden öğretmen eğitimi sağlayıcıları arasındaki işbirliğini desteklemek için yeni bir girişim olarak Erasmus+ Öğretmen Akademilerini tanıtmaktadır.

Memur dil eğitim için ücretsiz izin alabilir mi?​

Memur dil eğitim için ücretsiz izin alabilir mi?
Bu çerçevede, eğitim durumundan dolayı aylıksız izin almaya imkan veren bir düzenleme olmadığında, eğitim durumunun gerekçe gösterilerek aylıksız izin alınması mümkün değildir.
 
Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi, 03.07.2003 tarihli ve 25157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 05.06.2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 8. maddesi gereğince 1 (bir) yıldır. Yani yurt dışına görevlendirilen öğretmenlerin genel olarak 1 yıl boyunca görev yapmaları beklenmektedir.

Öğretmenlerin Erasmus programıyla yurt dışına gitmesi konusunda belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Ülkemizde bir yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencisi olan bir memurun Erasmus programıyla yurt dışına gitmesi, 657 sayılı Kanunun ilgili hükümleri ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğin kapsamına girmediği ifade edilmektedir.

Konsoloslar ve diğer yurtdışı teşkilatındaki memurların görev süresi ise genel olarak dört yıldır. Bu süre, konsoloslar, meslek memurları, hukuk müşavirleri ve danışmanlar için nizami görev süresi olarak belirlenmiştir.

Yurt dışı müşavirler, görev yaptıkları ülkede uluslararası antlaşmalar ve ilgili ülke mevzuatı çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının işlediği suçlar ile ülkemiz vatandaşlarına karşı işlenen suçları takip etmekle ve ilgili ülke makamlarından elde edilen bilgileri genel kolluğun ilgili birimlerine iletmekle sorumludur.

Öğretmenlerin yurt dışında çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı”na girmeleri gerekmektedir. Bu sınav sonucunda belirlenen öğretmenler yurt dışında görevlendirilebilirler.

Öğretmenler ve okul liderleri için Erasmus programı, hizmet öncesi ve devam eden öğretmen eğitimini desteklemek amacıyla yeni bir girişim olan Erasmus+ Öğretmen Akademileri aracılığıyla işbirliğini desteklemektedir.

Memurların dil eğitimi için ücretsiz izin alabilmesi konusunda belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Eğitim durumundan dolayı aylıksız izin alınabilmesi için özel bir düzenleme olmadığı sürece, eğitim durumunu gerekçe göstererek aylıksız izin almanın mümkün olmadığı belirtilmektedir.
 
Geri
Üst