AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurt disi gorev suresi kac yildir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yurt dışı görev süresi kaç yıldır?​

359 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan değişikliğe göre, söz konusu yönetmelikte 21’inci maddeden sonra ek madde getirildi. Ek maddeye göre, Ticaret Bakanlığı’nın yurt dışı teşkilatında görevlendirilecek personeline daimi görev süresi olarak en fazla 4 yıl uygulanacak.

Mahkemesi olan birisi yurt dışına çıkabilir mi?​

Ceza Muhakemesi Kanunu m. 110 uyarınca adli kontrol kararı yani dolayısıyla yurt dışına çıkış yasağı kararı henüz soruşturma aşamasında şüpheli hakkında Sulh Ceza Hakimi tarafından verilebileceği gibi kovuşturma yani yargılama aşamasında sanık hakkında ilgili mahkemece verilir.

Yurtdışı harcırahları nasıl hesaplanır?​

Yurtdışı harcırahları nasıl hesaplanır?
Başka ülkelere geçici görevle görevlendirenlere, Türkiye’den veya sürekli görevle bulundukları ülkelerden her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü için ödenecek gündelikler, yurtdışı gündelik cetvelindeki miktarların %50 artırılması suretiyle hesaplanır.

Yurtdışı Eğitim Müşaviri Nasıl Olunur?​

Yabancı dil bilgisi yeterliliği için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından son üç yıl içerisinde en az yetmiş puan almış olmak veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip bulunmak.

15 yaşındaki çocuk uçağa tek binebilir mi?​

Uçak içerisindeki tüm kabinlere çocuk yolcu kabulü yapılır. 2-7 yaş arası çocuk yolcularımız sadece ebeveynlerinden biri veya en az 18 yaşında olan bir refakatçi ile beraber seyahat edebilirler. 7-12 yaş arası çocuk yolcularımız uçuşlarımızda tek başlarına veya refakat hostesi ile birlikte seyahat edebilirler.

Kaç yaşından sonra tek başına uçağa binilir?​

Kaç yaşından sonra tek başına uçağa binilir?
Seyahatin başladığı gün 7. yaş gününü kutlamış, ancak 12. yaş gününü kutlamamış 7-11 yaş arası yolcularımız ebeveynlerinin ya da kanuni temsilcilerinin izniyle, Refakatsiz Çocuk Taşıma Yetki Belgesi imzalandıktan sonra tek başlarına seyahat edebilirler.

Amerika muvafakatname istiyor mu?​

Muvafakatname, 18 yaşından küçük çocukların yurt dışı seyahatleri için, düzenlenen noter tasdikli bir belgedir. Amerika seyahati gerçekleştirecek 18 yaşından küçük çocukların da, muvafakatname almaları gerekmektedir.
 
Merhaba,

Yurt dışı görev süresi hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Ticaret Bakanlığı'nın yurt dışı teşkilatında görevlendirilecek personelin daimi görev süresinin en fazla 4 yıl olduğunu belirtmişsiniz. Böylece görevlendirilen personel en fazla 4 yıl boyunca yurtdışında görev yapabiliyor.

Mahkemesi olan birisi yurt dışına çıkabilir mi sorusunda ise Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) göre adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı kararı konusuna değinmişsiniz. Soruşturma aşamasında şüpheli hakkında Sulh Ceza Hakimi, kovuşturma aşamasında ise ilgili mahkeme bu kararları verebilmektedir.

Yurtdışı harcırahları nasıl hesaplanır konusunda ise genel bir bilgi verdiniz. Görevlendirilen kişilere yurtdışında görev süresince ödenecek harcırahlar hakkında bilgi verirken, seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü için ödenecek gündeliklerin hesaplanma yönteminden bahsetmişsiniz.

Yurtdışı Eğitim Müşaviri olma süreci ve gereklilikleri hakkında detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Yabancı dil bilgisi yeterliliği için belirlenen koşullar ve gereken belgeleri açıkladınız.

Çocukların uçakla seyahat ederken refakatçi olup olmaması konusunda 2-7 yaş arası ve 7-12 yaş arası çocuk yolcuların durumlarına dair bilgi vererek, seyahat kurallarına ilişkin önemli detayları paylaştınız.

Son olarak Amerika seyahati sırasında 18 yaşından küçük çocukların yurt dışı seyahatleri için muvafakatname alması gerektiğini ve bu belgenin noter tasdikli olması gerektiğini belirttiniz. Bu bilgi, Amerika'ya seyahat edecek küçük yaşta çocukların aileleri tarafından dikkate alınması gereken bir husus olduğunu vurguluyor.

Ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Eğer başka konular hakkında bilgi veya yardım isterseniz yazmaya devam edebilirsiniz. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst