AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yurt disi dogan cocugun kimligi nasil cikarilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yurt dışı doğan çocuğun kimliği nasıl çıkarılır?​

Doğumla ilgili resmi belge veya raporun aslı ve tercüme edilmiş örneği ile bulunulan yerdeki nüfus müdürlüğüne başvurulması gerekir. Nüfus ve vatandaşlık işlemlerinizi yurt içinde Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında da dış temsilciliklerden yapabilirsiniz.

Hastane doğum kaydı nasıl bulunur?​

- TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet’e giriş yapın.
- Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın.
- Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı’na ait ilgili işlemi seçin.
- Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.
Evlilik dışı doğan çocuk noterde düzenlenecek tanıma senedi ile babası tarafından tanınmaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra tanıma senedi ile nüfusa gidilir ve çocuk babanın nüfusuna tescil edilir. Baba bizzat nüfusa giderek kayıt sırasında da çocuğu tanıyabilir.
Babasız doğan çocuklara kimlik nasıl alınır?
Evlilikle bağlı olmayan ilişki sonucu dünyaya gelen bebeği baba nüfusuna kaydedebilmesi için nüfus müdürlüğüne anneyle birlikte gitmesi gerekmektedir. Nüfus müdürlüğünde çocuğun kendi çocukları olduğunu kabul ettiklerine dair “tanıma senedi” imzalanır.

Evlilik dışı doğan çocuğun kimliği nasıl çıkarılır?

Nüfus Müdürlüğü doğum belgesi nasıl alınır?​

Uluslararası doğum kayıt örneği Formül A belgesini almak için il nüfus müdürlüğü veya ilçe nüfus müdürlüğüne giderek başvuruda bulunmanız yeterlidir. Eğer yurt dışında bu belgeyi almak isterseniz konsolosluklara giderek doğum belgenizi temin edebilirsiniz.

Çocuğun kimliğini anne değiştirebilir mi?​

15 yaşını tamamlamış kişilerin kimlik kartı müracaatlarında kimliğini kanıtlayan fotoğraflı pasaport, okulunca verilmiş kimlik belgesi, fotoğraflı bir belge ibraz edilememesi durumunda, anne veya baba, anne veya babanın bulunmaması durumunda ise vasinin beyanı yeterli sayılacaktır.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.
E devletten çocuğumun nüfus kayıt örneği nasıl alınır?
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT’den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.
Doğum kayıt belgesi nasıl alınır?
Doğum kayıt Örneği (Formül A) İl / ilçe nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise Konsolosluktan alabilirsiniz. Doğum kayıt örneği e devletten alınır mı? e-Devlet ten T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile Formül A doğum kayıt örneğini alabilirsiniz.

15 yaş altı yeni kimlik nasıl alınır?​

15 yaşını tamamlamayan çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, velisi ya da vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza veya mobil imza kullanılarak gerçekleştirilebilecek.

15 yaş altı yeni kimlik e devletten nasıl alınır?​

TCKK başvurusu yapılacak çocuğun Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) kayıtlı açık adresinin bulunması şartı istenecek. TCKK değerli kağıt bedeli, “https://ivd.gib.gov.tr” internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılabilecek.
18 Yaşından Küçükler Nüfus Kayıt Örneği Alabilir mi? Hayır sistem buna müsaade etmemektedir.
Yeni doğan bebek için nereye başvurulur?
Çocuk parası başvurusu için canlı şekilde gerçekleşen doğumun sonrasında ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun kayıt ettirilmesi gereklidir. Kimlik Paylaşım Sisteminde kayıtlı olan çocuklar için başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri üzerinden yapılmaktadır.
 
Geri
Üst