Yurt ciktiktan sonra ne yapilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
254.999
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yurt çıktıktan sonra ne yapılır?​

Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

Özel yurt kuralları nelerdir?​

Özel yurt kuralları nelerdir?
1) Yurda giriş saati en geç 24.00, Çıkış saati en erken 06.00’dır. 2) Gece yurda dönülmeyecek ise evci çıkış formu doldurularak yurttan çıkılır. Saat 22.30’dan sonra evci iznine müsaade edilmeyecektir. 4) Kapalı alanlarda kesinlikle sigara içilmeyecektir.

Devlet yurdunda kimler kalabilir?​

Devlet yurdunda kimler kalabilir?
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK’da kalmayan biri misafir olarak kalabilir mi?​

İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek.

KYK dan ayrılmak için gereken işlemler nedir?​

KYK dan ayrılmak için gereken işlemler nedir?
Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.

Özel yurtlar nasıl oluyor?​

Özel yurtlar nasıl oluyor?
Özel yurtlarda yurda giriş saati sınırlaması yoktur. İstediğiniz saatte yurda giriş yapabilirsiniz. Ayrıca yurtta kaldığınıza dair imza atma zorunluluğunuzda bulunmamaktadır. Eğer apart şeklinde bir öğrenci yurdunda kalıyorsanız kendi dairenizde kalıyormuş gibi yurtta kalırsınız.
Ozel yurtlarda sozlesme feshedilir mi?​
Koçal, yurt ile yapılan sözleşmede anlaşılan temizlik, yemek gibi şartların sağlanmaması halinde sözleşmenin tek taraflı feshedilebileceğinin altını çizerek, bu durumda herhangi bir cayma bedeli ya da cezai şart alınamayacağını vurguladı.

KYK yurt çıkmazsa ne olur?​

KYK yurt çıkmazsa ne olur?
Yurtlarda kalmak istemeyen ya da yer bulamayan öğrencilerin diğer seçeneği de ev kiralamak. İster yurtta, ister evde olsun, yaşadığı yerden başka bir şehirde okumanın maliyeti ise öğrenciler ve aileler için hiç de ucuz değil. Devlet yurtları maddi açıdan en uygun seçenek.

Kykda misafir öğrenci ne kadar kalabilir?​

Kykda misafir öğrenci ne kadar kalabilir?
Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito ödesi yapıyorlar. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek.

KYK yurdunda misafir olarak kalınır mı?​

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor.

Yurt kaydı nasıl silinir?​

Yurt kaydı nasıl silinir?
Kayıt Sildirme ve Depozito İade Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
 
Yurt çıktıktan sonra ne yapılır sorusuna verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Öğrencilerin yurtta kalamayacak durumları için yurt müdürlüğü ile iletişime geçmeleri önemli bir adımdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrencilerin kayıt ücretini yatırarak hemen barınmaya başlamaları gerektiğini belirtmişsiniz. Ayrıca devlet yurdunda kimlerin kalabileceğine dair detaylı bilgilendirme de çok işlevsel.

Özel yurt kurallarını açıklamanız da önemli. Özel yurtlarda belirli saatlerde giriş ve çıkış yapma kuralı, sigara içilmemesi gibi kurallar bulunduğunu belirtmişsiniz. Özellikle KYK yurtlarında kalma durumu ve ayrılma işlemleri hakkında detaylı bilgi vermeniz oldukça yararlı olmuş.

Özel yurtlarda sözleşmenin feshedilebileceği durumlar ve KYK yurt çıkmazsa alternatiflerine yönelik bilgilendirme de faydalı olmuş. KYK misafir öğrencilerin kalma süreleri ve ücretleri hakkında da bilgi vermişsiniz.

Özetle, yurt çıktıktan sonra yapılması gerekenlerden KYK yurtlarına kadar geniş bir bilgilendirme yapmışsınız. Forum üyeleri için oldukça faydalı ve kapsamlı bir kaynak olmuş. Teşekkürler!
 
Geri
Üst