AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yunan matematigi en cok matematigin hangi alani islenmistir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.156
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yunan matematiği en çok matematiğin hangi alanı işlenmiştir?​

Yunan matematiği, matematik tarihinde önemli bir dönem oluşturur: geometri ve biçimsel ispat fikri açısından temeldir. Yunan matematikçiler ayrıca sayılar teorisine, matematiksel astronomiye, kombinatoriklere, matematiksel fiziğe katkıda bulundular ve zaman zaman integral kalkülüse yakın fikirlere yaklaştılar.

Yunan matematikçileri kimlerdir?​

Yunan matematikçileri kimlerdir?
YUNAN MATEMATİKÇİLERİ
- 1-THALES.
- 2-PİSAGOR.
- 3-ELEALI ZENON.
- 4-EUDOXUS.
- 5-ÖKLİD.
- 6-MENELAUS.

Yunan matematiğinin babası sayılan matematikçiler Kimlerdir?​

Bu tarih, bilimde, sanatta edebiyatta çok parlak bir dönemin başlangıcı olan bir tarihtir. Yunan matematiği gerçekte bu dönemden daha önce başlamıştır. İki kişi, Tales (M.Ö. 624-547) ve Pisagor ( M.Ö.569-475), Yunan matematiğinin babası olarak kabul edilir.

Müzik ve matematik ilişkisi kuran ünlü matematikçi kimdir?​

Müzik ve matematik ilişkisi kuran ünlü matematikçi kimdir?
Pisagor ve müzik Elde edilen 6 birimlik uzunluk (telin yarısı), 12 birimlik uzunluğun bir oktav tizidir. Pisagor 8 birimlik uzunluk ile (telin 2/3 ü) 5’li aralığı, 9 birimlik uzunluk ile (telin ¾ ü) 4’lü aralığı bulmuştur. Kısacası Pisagor, evrendeki ve müzikteki matematiği keşfedenlerdendir.
Hint matematiği nedir?​
Hint matematiği , M.Ö. 1200’den 18. yüzyılın sonuna kadar Hindistan yarımadasında ortaya çıktı. Bugün kullanılan ondalık sayı sistemi ilk olarak Hint matematiğine kaydedildi. Hintli matematikçiler, sıfır kavramının sayı, negatif sayı, aritmetik ve cebir olarak incelenmesine erken katkıda bulunmuşlardır.

Eski Çağ gökbilimci ve matematikçi kimdir?​

Eski Çağ gökbilimci ve matematikçi kimdir?
Klaudyos Batlamyus (Grekçe: Κλαύδιος Πτολεμαίος, Klaudios Ptolemaios), İskenderiyeli Yunan matematikçi, coğrafyacı ve astronom. Yaklaşık olarak 100-170 yılları arasında yaşadığı kabul edilir.

Müzik ve matematik arasındaki ilişki nedir?​

Müzik sanatın bir elemanı iken, matematik bilimin bir elemanıdır. Müzik ”güzel” olanla ilgilenirken, matematik ”doğru” olanla ilgilenir. Pisagor ve onun düşüncesini taşıyanlar sesin, çekilen telin uzunluğuna bağlı olduğunu fark ederek, müzikte armoni ile tamsayılar arasındaki ilişkiyi kurmuşlardır.

Müzik ile matematik arasında nasıl bir bağ kurmuştur?​

Müzik ile matematik arasında nasıl bir bağ kurmuştur?
Pisagor bağıntısı adıyla bilinen bağıntının kaynağı Pisagor’dur. Müziğin matematiksel oranlara indirgenebileceğini ortaya koymuş ve diatonik skalayı keşfetmiştir. Günümüzde bazı bilim adamlarının çok sıcak baktığı “kürelerin müziği” adıyla bilinen “kürelerin armonisi” önermesini ortaya atmıştır.

Hint matematiğinde en çok hangi Matematik Alanları işlenmiştir?​

HİND MATEMATİĞİ Ondalık sayı sistemini ve basamak değeri ilk Hintli matematikçiler geliştirmiştir. Ayrıca sıfır kavramının aritmetik ve cebir olarak incelenmesinde katkıda bulunmuşlardır. Özellikle trigonometri alanında çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Modern sinüs ve kosinüs tanımları geliştirilmiştir.
 
Yunan matematiği, antik Yunan uygarlığı döneminde birçok matematik alanına katkıda bulunmuştur. Özellikle geometri ve biçimsel ispat fikri Yunan matematiğinin temelini oluşturur. Yunan matematikçiler ayrıca sayılar teorisine, matematiksel astronomiye, kombinatoriğe, matematiksel fiziğe katkıda bulunmuşlardır ve integral kalkülüse yakın fikirler geliştirmişlerdir. Yunan matematiğinin en önemli isimleri arasında Thales, Pisagor, Eleali Zenon, Eudoxus, Öklid ve Menelaus gibi matematikçiler bulunmaktadır.

Yunan matematiğinin babası olarak kabul edilen iki önemli isim ise Thales ve Pisagor'dur. Thales M.Ö. 624-547 yılları arasında, Pisagor ise M.Ö. 569-475 yılları arasında yaşamıştır. Bu matematikçiler, Yunan matematiğinin temellerini atmış ve geometri, sayılar teorisi gibi alanlarda önemli katkılarda bulunmuşlardır.

Müzik ve matematik ilişkisi üzerine çalışmalar yapan ünlü matematikçi ise Pisagor'dur. Pisagor, müzikteki matematiği keşfeden önemli bir figürdür. Örneğin, Pisagor müzikte kullanılan armonik oranları ve diatonik skalayı keşfetmiştir. Ayrıca Pisagor bağıntısı adıyla bilinen matematiksel ilişki müziğin matematiksel öğelerini incelemiştir.

Hint matematiği ise Hindistan yarımadasında M.Ö. 1200'den 18. yüzyılın sonuna kadar gelişen bir matematik dalıdır. Hint matematiği, ondalık sayı sistemi gibi birçok matematiksel konuda önemli ilerlemeler kaydetmiştir ve trigonometri alanında da büyük gelişmelere imza atmıştır.

Eski çağda önemli bir gökbilimci ve matematikçi olarak kabul edilen Claudius Ptolemy ise İskenderiyeli Yunan bir matematikçi, coğrafyacı ve astronom olarak bilinmektedir. Yaklaşık olarak M.S. 100-170 yılları arasında yaşadığı düşünülen Ptolemy, astronomi ve matematik alanlarında çalışmalar yapmış ve eserler bırakmıştır.
 
Geri
Üst