Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumusatici filtreler ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.078
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yumuşatıcı filtreler ne işe yarar?​

Suyu Yumuşatır Sert suyu yumuşak suya nasıl dönüştüreceğinizi düşünüyorsanız , ihtiyacınız olan tek şey bir banyo su yumuşatıcısıdır. Filtre bazlı su yumuşatıcıları suyun sertliğini azaltmanın yanı sıra kum ve toz gibi fiziksel kirleri de giderir.

Su arıtma sistemi nasıl çalışır?​

Bu filtre; musluktan akan sudaki tortuları, çamuru ve kumu arındırır. Sediment filtreden geçen su, granül aktif karbon filtreye iletilir. Tanecikli aktif karbon partiküllerden oluşan bu kısımda su, klordan ve suya koku veren gazlardan arındırılır. Bir sonraki aşama ise aktif karbon filtredir.

Arıtma tuzu Nasıl Kullanılır?​

Arıtma tuzu Nasıl Kullanılır?
Su arıtma tuzu hem endüstriyel hem de ev ortamlarında uygulanabiliyor. Sudaki çok fazla kalsiyum, su boruları içinde, hem sıhhi borularda, hem de ev ve endüstriyel cihazlar için borularda tıkanmalara neden olabiliyor. Su arıtma tuzu, su düzenleyiciler ve bulaşık makinelerinde kullanılabilir.

Su yumuşatma tankı ne işe yarar?​

Su yumuşatma tankı ne işe yarar?
Su yumuşatma sistemleri, cihazları kireçli suyun vereceği zararlara karşı korur. Ayrıca boru hatlarında kireç sebebi ile olabilecek daralma, aşınma, delinme ya da tıkanma gibi istenmeyen sorunları da engeller. Su yumuşatma cihazları, sudaki bu iyonların sudan alınmasına yardımcı olan ürünlerdir.

KDF filtre nedir?​

Yüksek teknoloji ürünü nano porselen ve Nano KDF filtreli su filtresi, porselenin gözle görülmeyecek kadar küçük nano gözeneklerinden suyu geçirir böylece su içindeki mikro tanecikler süzülür. İkinci filtre olan Nano KDF ise su içindeki ağır metalleri ve bakterileri ayrıştırır.

Su yumuşatma neden yapılır?​

Su Yumuşatma Sisteminin Çalışma Prensibi Su içi reçine dolu filtreden geçirilir. Suda bulunan sertlik iyonları sodyum iyonları ile yer değiştirir. Böylelikle su yumuşatılmış olur. Belli miktarda sert su, su yumuşatma filtrasyon sisteminden geçtikten sonra, reçine tanecikleri sertlik mineralleri ile kaplanır.
 
Yumuşatıcı filtreler, suyun sertliğini azaltarak yumuşak su elde etmeye yardımcı olan cihazlardır. Sert su, içerisinde yüksek konsantrasyonda kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunan suya denir. Bu mineraller zamanla suyun içinde tortu oluşturabilir, su lekelerine neden olabilir ve tesisatınızı tıkayabilir. Yumuşatıcı filtreler, genellikle suyun sertliğini azaltmanın yanı sıra kum, toz gibi fiziksel kirleri de suyunuzdan uzaklaştırabilir.

Su yumuşatma sistemleri genellikle iki ana bileşenden oluşur: reçine tankı ve tuz tankı. Suya temas eden reçine tanecikleri sertlik minerallerini yakalar ve su yumuşatılır. Suyun yumuşatılması için reçine tankına tuz eklenir ve su bu tuzla temas ederek sertlik mineralleri ile değiş tokuş yapar.

Su yumuşatma cihazları, özellikle kireçli suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı koruma sağlar. Bu sistemler sayesinde boru hatlarında kireç birikimini azaltabilir, cihazlarınızın ömrünü uzatabilir ve suyunuzun kalitesini artırabilirsiniz. Ayrıca, KDF filtreleri gibi ileri teknoloji ürünü filtreler de suyun içindeki zararlı maddeleri ve mikroorganizmaları uzaklaştırarak daha temiz ve sağlıklı bir su elde etmenize yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst