AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumusak tatli kurabiye nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.369
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yumuşak tatlı kurabiye nasıl yapılır?​

Toz şeker, yoğurt, karbonat, yavaş yavaş unu, ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur. Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra toz şekere, bulanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Çikolata parçacıklı kurabiye nasıl yapılır?​

Pratik Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri iyice çırpalım.
- Sıvı yağ ekleyip, biraz daha çırpalım.
- Kakao, kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
- Yuvarlak yapıp üzerine çikolata parçacıklarını bastırıp 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Cookie nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Cookie nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Çikolatalı Cookie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin, şeker ve tuz ile çırpın.
- Yumurta ilave edin.
- Un, vanilin, kakao ve kabartma tozunu beraber eleyip ilave edin.
- Hamur kıvamı yumuşak olmalı.
- En son çikolataları ilave edin.
- Buzdolabında 3-4 saat kadar hamuru dinlendirin.
- Fırını 180 derece ısıtın.

Kakaolu Yumuşak kurabiye nasıl yapılır?​

Kakaolu Yumuşak kurabiye nasıl yapılır?
Kakaolu Yumuşak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kakao, şeker ve sıvı yağ karıştırılır.
- Daha sonra yavaşça yumurta eklenir ve miksere vurulur.
- Sonra vanilya ,un ve kabartma tozu eklenir sert bir hamur oluşturulur.
- Hamur 2 saat dolapta bekletilir.

Sade kurabiye hamuru nasıl yapılır?​

Sade Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın, şekeri ekleyerek 3-4 dakika kadar mikser veya çırpma paleti ile çırpın.
- Yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyin ve sıvı karışımın bulunduğu hazneye koyarak karıştırın.

Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır tarifi?​

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şekeri mikser ile karıştıralım.
- Kabartma tozu, vanilin ve azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Damla çikolatayı ilave edip hamurla karışması için biraz daha yoğuralım.

Damla çikolata ile neler yapılır?​

Damla çikolata ile neler yapılır?
Damla Çikolatalı Tarifler | Yemek Tarifleri
- Damla Çikolatalı Kurabiye.
- Çikolata Parçacıklı Kurabiye.
- Minyatür Muzlu Pasta.
- Çikolatalı İrmik Helvası
- Kuki Kurabiye.
- Kesme Kurabiye.
- Damla Çikolatalı Mısır Gevrekli Kurabiye.
- Vişneli Çikolatalı Kek.

Kuru olmuş kurabiye nasıl yumuşatılır?​

Kuru olmuş kurabiye nasıl yumuşatılır?
KURABİYE HAMURUNUZ BİR ANDA SERTLEŞİRSE… Kurabiye hamurunu yaparken bir anda sertleşirse ozaman yapmanız gereken tek şey, eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave etmek ve yoğurmak. Hepsi bu kadar!

Kurabiyenin Yumuşamaması için ne yapılmalı?​

Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.

Cookie nasıl pişer?​

Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Hamurdan ufak toplar koparıp elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Ayırdığınız çikolata parçalarını fazla bastırmadan hamurların üzerine yerleştirin. Tepsiyi kızgın fırına verip kurabiyelerinizi 10-12 dakika kadar pişirin.

Kakaolu Kurabiye nasıl yapılır malzemeleri?​

Kakaolu Kurabiye nasıl yapılır malzemeleri?
Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 g tereyağı
- 1 yumurta.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri.
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 25 g kakao.
- 1 paket vanilya.
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
 
Yumuşak tatlı kurabiye yapımı için verdiğiniz tarife göre, öncelikle toz şeker, yoğurt, karbonat ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlanır. Bu parçalar önce yumurta akına, sonra toz şekere bulanır. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Çikolata parçacıklı kurabiye yapımı için ise yumurta ile şeker iyice çırpılır, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Ardından kakao, kabartma tozu ve un eklenerek hamur elde edilir. Bu hamurdan yuvarlaklar yapılarak üzerlerine çikolata parçacıkları bastırılır ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

Cookie yapımı için ise tereyağı eritilir ve şeker ile tuz eklenerek çırpılır. Yumurta eklenir, ardından un, vanilin, kakao ve kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir. En son olarak çikolatalar ilave edilir ve buzdolabında dinlendirilen hamur, 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Kakaolu yumuşak kurabiye yapımı için kakao, şeker ve sıvı yağ karıştırılarak yumurta eklenir ve miksere vurulur. Daha sonra vanilya, un ve kabartma tozu eklenerek sert bir hamur oluşturulur. Bu hamur 2 saat dolapta dinlendirildikten sonra kullanılabilir.

Sade kurabiye hamuru yapımı için ise tereyağı, şeker ve yumurta sarısı karıştırılarak un ve kabartma tozu eklenir. Hamur kıvamının yumuşak olması için iyice karıştırılır.

Damla çikolatalı kurabiye yapımı için ise margarin ve şeker mikser ile karıştırılarak un ve diğer malzemeler eklenir. Son olarak damla çikolata eklenerek hamur yoğrulur ve kurabiyeler yapılır.

Kuru olmuş kurabiyeleri yumuşatmak için ise kurabiye hamuruna eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave ederek yoğurulabilir.

Kakaolu kurabiye malzemeleri ise tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, buğday nişastası, kakao, vanilya ve kabartma tozunu içermektedir. Bu malzemelerle enfes kakaolu kurabiyeler yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst