AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumusak oyun hamuru nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumuşak oyun hamuru nasıl yapılır?​

Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?
- Önce suyu sıvı yağ sirkeyi gıda boyası ve tuzu küçük bir tencereye alın iyice karıştırın.
- Sonra içine un ekleyin ocağı açın ve spatula ile karıştırın pişirin.
- Tencereye yapışmadan toparlanmaya başlayacak, ocaktan alın biraz soğusun hamurumuz hazır.
Mayalı Poğaçam sert oldu ne yapmalıyım?
– Sertleşmiş poğaçaları bir poşetin içerisine yerleştiriniz ve buzluğa koyunuz. Donduktan sonra buzluktan çıkarınız. Buzlar çözüldükten sonra tavada veya tost makinesini üzerine basarak yumuşamasını sağlayınız.

Firindan sert cikan poğaça nasil yumusak kalir?​

Hamuru hazırladıktan sonra; üzerini nemli bir bez ile örterek, yaklaşık 45 dakika kadar, oda sıcaklığında bekletin. Bu işlem size; hamurun fermente olması ve daha iyi kabarması için yardımcı olur. Böylece yapmış olduğunuz poğaçalar da hem yumuşaklığını hem de kabarıklığını korur.
Gerçek oyun hamuru nasıl yapılır?
Önce unu ve tuzu karıştırın. Tartar kremi ya da elma sirkesini su ile birlikte ekleyin. Hazırladığınız hamuru kaç renk hazırlayacaksanız o kadar parçaya bölün….
- 3 su bardağı un.
- 1 su bardağı su.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- ¼ su bardağı tuz.
- Hamuru renklendirmek için gıda boyası yerine sebze ve meyvelerden yararlanabilirsiniz.

Sert olan baklava hamuru nasıl yumuşatılır?​

Hamurunuz çok sert olursa biraz su ilave ederek kıvamını biraz yumuşatabilirsiniz. Ardından hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örterek 20 dakika kadar dinlendirin.
Poğaçayı yumuşak yapan nedir?
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.

Hamur nasıl güzel kabarır?​

Mayanın hamuru mayalayarak kabartması için glikoza ihtiyacı var zira. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise kullanacağınız sıvının (süt ya da su) ılık olması. Ilık su ya da sütün içerisinde mayalar daha çabuk aktif hale gelir ve hamurun kabarmasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst