AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumusak doku kitle lezyonu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumuşak doku kitle lezyonu nedir?​

Kemik ve yumuşak doku tümörleri vücudumuzdaki kemik, eklem, kıkırdak gibi dokular ile yumuşak doku olarak adlandırılan kas, damar, sinir ve yağ dokusu gibi dokulardan kaynaklanan tümörlerdir. Kemik ve yumuşak doku tümörlerinde “kanserleşen” dokular “sarkom” olarak isimlendirilir.

Yumuşak doku testi nasıl yapılır?​

Tümörün tipinin belirlenmesi ve evrelendirilmesi için biyopsi büyük önem taşır. Biyopsi doğrudan, ultrason altında veya tomografi eşliğinde yapılabilir. Yumuşak doku sarkomları en iyi MR ile görüntülenebilir. Direkt grafi, tomografi, PET, kemik taraması ve ultrason uygun bulunan durumlarda hastadan istenebilir.
Yumuşak doku Hemanjiomu nedir?
Yumuşak doku hemanjiomu benign vasküler bir tümör olup genelde genç yaşta veya çocuk- lukta ortaya çıkar. Genelde ekstremitelerde ya da gövdede olur. Konjenital ve yaygın formları da vardır (1, 2). Çoğu hemanjiomada vasküler orijinli olan bu lezyonların boyutları yaşla bir- likte gerileyebilir.

Yumuşak doku sarkomu nedir?​

Sarkom, kemiklerde veya yumuşak dokuda (bağ doku da denir) başlayan geniş bir kanser grubunun genel isimlendirmesidir. Yumuşak doku sarkomu vücudun diğer kısımlarını bağlayan, destekleyen ve çevreleyen dokularda şekillenir. Bu dokulara kas, yağ, kan damarları, sinirler, tendonlar ve eklemlerin iç yüzleri dahildir.

Yumuşak doku ultrasonu nedir?​

Genelde el ile muayenede ele gelen şişliklerin iç yapısı ve özellikleri hakkında bilgi almak için yapılan bir incelemedir.
Yumuşak kas romatizmasına ne iyi gelir?
Bu program içinde ilaç tedavisinin yanı sıra egzersiz, masaj, fizik tedavi, ozon-oksijen tedavisi, hacamat-kupa tedavisi, kuru iğneleme, akupunktur, lokal enjeksiyonlar, yüksek enerjili lazer (hilterapi) ve biorezonans terapisi, termal su – kaplıca tedavisi gibi tedaviler yer alır.

Yumuşak doku bozukluğuna ne iyi gelir?​

Tedavi dinlenme, kompresyon, yüksekte tutma ve anti-inflamatuar ilaçların kullanımını içerir. Akut yaralanma aşamasında şişmeyi azaltmak için buz kullanılabilir. Ağrı ve şişliğin devam ettiği durumlarda enjeksiyon gerekebilir. Enfeksiyon kaynaklı bursit durumunda doktorunuz antibiyotik kullanmanızı isteyebilir.
 
Geri
Üst