- Konu Yazar
- #1
Yumuşak Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya
Yumuşak Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü mayayı, tuzu, şekeri ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ek edin yoğurun .
5 -8 dakika yoğurun, bir saat dinlendirin.
Yuvarlak bezelere bölün biraz büyük oluyor.
Bezeler üzeri örtülü 5 dakika dinlendirin.
Elinizle üzerine bastırarak biraz inceltin silex makinasında 4-5 ayarda pişirin yada tavada ocakta pişire bilirsiniz.
Orta ateşte pişen bazlamanın içi yumuşak oluyor.
Not;sütle yoğrulan hamurun bazlaması yumuşacık oluyor.
Yumuşak Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya
Yumuşak Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü mayayı, tuzu, şekeri ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ek edin yoğurun .
5 -8 dakika yoğurun, bir saat dinlendirin.
Yuvarlak bezelere bölün biraz büyük oluyor.
Bezeler üzeri örtülü 5 dakika dinlendirin.
Elinizle üzerine bastırarak biraz inceltin silex makinasında 4-5 ayarda pişirin yada tavada ocakta pişire bilirsiniz.
Orta ateşte pişen bazlamanın içi yumuşak oluyor.
Not;sütle yoğrulan hamurun bazlaması yumuşacık oluyor.
Yumuşak Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı