Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşak Bazlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşak Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya

Yumuşak Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü mayayı, tuzu, şekeri ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ek edin yoğurun .
5 -8 dakika yoğurun, bir saat dinlendirin.
Yuvarlak bezelere bölün biraz büyük oluyor.
Bezeler üzeri örtülü 5 dakika dinlendirin.
Elinizle üzerine bastırarak biraz inceltin silex makinasında 4-5 ayarda pişirin yada tavada ocakta pişire bilirsiniz.
Orta ateşte pişen bazlamanın içi yumuşak oluyor.
Not;sütle yoğrulan hamurun bazlaması yumuşacık oluyor.

Yumuşak Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst