AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşak Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta(sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2,5 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
Üzerine;
2 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı susam

Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akları süt,sıvı yağ çırpıyoruz ve kabartma tozu ve unu koyup yumuşak olacak şekilde hamuru yoğuruyoruz.
Unu kontrollü şekilde ekleyin elimize yapışmayacak ama yumuşak olacak.
10 dk hamurumuzu dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan avuç içi kadar parça alıp silindir şeklinde ince uzun yapıyoruz ve biraz daha küçük parça alıp aynı şekilde ince uzun şekil veriyoruz.
Uzun hamurun ortasına doğru kısa hamuru üç kısmından tutarak saç örgüsü gibi örüyoruz.
Hamurdan büyük parça alıp elimizle biraz ince olacak şekile büyütüyoruz ve kalıplarla üzerlerinden bastırarak sekili çıkartıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Kalan hamuru ince uzun şekilde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uç kısmından doluyoruz ve onuda tepsiye koyuyoruz.
üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz.
Afiyet olsun .

Yumuşak Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst