- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 dolu tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Hamurun yumuşaklığına göre 4-5 bardak un yeterli)
İç dolgusu için:
İsteğe göre beyaz peynir veya lor (İsteğe göre çikolatalı veya sade pişi olarak da yapılabilir)
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, sıcağa yakın ılık su, maya ve şekeri karıştırın. Sıvı karışımın üzerine tuzu ekleyin ve unu eklemeye başlayın.
Hamur kıvamına gelince yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olana dek un ekleyip yoğurun.
Üzerini hava almayacak şekilde streç ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
30 dakika sonunda kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açın ve içine peynir veya istediğiniz bir malzemeyi koyup kenarlarından bastırarak kapatın.
Tezgah üzerinde 5 dakika dinlendirin.
Tavaya 1 parmaktan az yükseklikte sıvı yağ koyup ısınmasını bekleyin.
Isınan yağın içerisine pişileri alarak arkalı önlü kızartın.
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 dolu tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Hamurun yumuşaklığına göre 4-5 bardak un yeterli)
İç dolgusu için:
İsteğe göre beyaz peynir veya lor (İsteğe göre çikolatalı veya sade pişi olarak da yapılabilir)
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, sıcağa yakın ılık su, maya ve şekeri karıştırın. Sıvı karışımın üzerine tuzu ekleyin ve unu eklemeye başlayın.
Hamur kıvamına gelince yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olana dek un ekleyip yoğurun.
Üzerini hava almayacak şekilde streç ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
30 dakika sonunda kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açın ve içine peynir veya istediğiniz bir malzemeyi koyup kenarlarından bastırarak kapatın.
Tezgah üzerinde 5 dakika dinlendirin.
Tavaya 1 parmaktan az yükseklikte sıvı yağ koyup ısınmasını bekleyin.
Isınan yağın içerisine pişileri alarak arkalı önlü kızartın.
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı