SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Yapılışı
Sıvı gereçleri ekleyip şekeri mayayı da ekliyoruz üzerine unu tuzu da döküyoruz.
Yoğurma ya başlıyoruz yumuşak ele yapışan bir hamur olmasına dikkat ediyoruz 1 saat mayalandırıyoruz.
Daha sonra elimizi yağlayıp hamurdan kesimler kopartıp elimizde top halini veriyoruz.
Ortasına delikler açıyoruz. Kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz afiyet bal şeker olsun.
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Yapılışı
Sıvı gereçleri ekleyip şekeri mayayı da ekliyoruz üzerine unu tuzu da döküyoruz.
Yoğurma ya başlıyoruz yumuşak ele yapışan bir hamur olmasına dikkat ediyoruz 1 saat mayalandırıyoruz.
Daha sonra elimizi yağlayıp hamurdan kesimler kopartıp elimizde top halini veriyoruz.
Ortasına delikler açıyoruz. Kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz afiyet bal şeker olsun.