SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
12-13 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket (125 gr) erimiş soğumuş tereyağı
1 paket instant maya
2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı daha tereyağı
İç harcı;
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağı
1 – 1,5 su bardağı un
Tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır karıştırılır. Denetimli bir halde un eklenerek yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Daha sonra yumuşamış tereyağı hamura yedirilir. Üzeri örtülür ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için sıvıyağ ve tereyağ tavaya alınır kısık ateşte eritilir. Eriyince unumuz eklenir ve koyu bir renk alana kadar helva üzere kavrulur. Tuzu eklenir. Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurun havası alınır ve bezeler yapılır. Ben 24 adet beze elde ettim.
Bezeler tek tek açılır iç harçtan sürülür. Yassılanır. Kapatılır zıt çevrilir. Fırın kağıdına alınır.
Çatalla delikler açılır ve yumurta sarısı sürülür.
En son çörek otu ve susam serpilir. 200 derecede 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim.
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
12-13 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket (125 gr) erimiş soğumuş tereyağı
1 paket instant maya
2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı daha tereyağı
İç harcı;
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağı
1 – 1,5 su bardağı un
Tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır karıştırılır. Denetimli bir halde un eklenerek yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Daha sonra yumuşamış tereyağı hamura yedirilir. Üzeri örtülür ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için sıvıyağ ve tereyağ tavaya alınır kısık ateşte eritilir. Eriyince unumuz eklenir ve koyu bir renk alana kadar helva üzere kavrulur. Tuzu eklenir. Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurun havası alınır ve bezeler yapılır. Ben 24 adet beze elde ettim.
Bezeler tek tek açılır iç harçtan sürülür. Yassılanır. Kapatılır zıt çevrilir. Fırın kağıdına alınır.
Çatalla delikler açılır ve yumurta sarısı sürülür.
En son çörek otu ve susam serpilir. 200 derecede 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim.
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı