Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
12-13 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket (125 gr) erimiş soğumuş tereyağı
1 paket instant maya
2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı daha tereyağı
İç harcı;
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağı
1 – 1,5 su bardağı un
Tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam

Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç tüm gereçler karıştırma kabına alınır karıştırılır. Denetimli bir halde un eklenerek yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Daha sonra yumuşamış tereyağı hamura yedirilir. Üzeri örtülür ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için sıvıyağ ve tereyağ tavaya alınır kısık ateşte eritilir. Eriyince unumuz eklenir ve koyu bir renk alana kadar helva üzere kavrulur. Tuzu eklenir. Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurun havası alınır ve bezeler yapılır. Ben 24 adet beze elde ettim.
Bezeler tek tek açılır iç harçtan sürülür. Yassılanır. Kapatılır zıt çevrilir. Fırın kağıdına alınır.
Çatalla delikler açılır ve yumurta sarısı sürülür.
En son çörek otu ve susam serpilir. 200 derecede 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun

Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim.

Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst