Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Arasına sürmek için tereyağı
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt sıvı yağ yumurta akını tuz ve toz şekeri bir kaba koyuyoruz.
Sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Mayayı da unun üstüne döküp hamuru yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. Sonrasında hamuru elimizle açıyoruz.
Tereyağını üstüne sürüp katılıyoruz.
Sonrasında tekrar açıyoruz ve şeritler halinde kesip şekil veriyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk da tepsi mayasına bırakıyoruz.
Sonra yumurta sürüp susam döküp 180 derece fırında 20 dk fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Arasına sürmek için tereyağı
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt sıvı yağ yumurta akını tuz ve toz şekeri bir kaba koyuyoruz.
Sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Mayayı da unun üstüne döküp hamuru yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. Sonrasında hamuru elimizle açıyoruz.
Tereyağını üstüne sürüp katılıyoruz.
Sonrasında tekrar açıyoruz ve şeritler halinde kesip şekil veriyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk da tepsi mayasına bırakıyoruz.
Sonra yumurta sürüp susam döküp 180 derece fırında 20 dk fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Tel Tel Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı