Yumuşacık Tava Simidi Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
Susam
Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü, suyu, sıvı yağ ve yumurtayı sırayla ekleyelim.
Ardından unumuzu mayamızı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak rulo haline getirip, simit şeklini verelim.
Yarım çay bardağı pekmeze yarım çay bardağı su ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri pekmezli suya batırıp ardından susam olan tabağın içine batırarak tepsiye alalım.
Hepsini bitirdikten sonra 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyetler olsun
Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
Susam
Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü, suyu, sıvı yağ ve yumurtayı sırayla ekleyelim.
Ardından unumuzu mayamızı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak rulo haline getirip, simit şeklini verelim.
Yarım çay bardağı pekmeze yarım çay bardağı su ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri pekmezli suya batırıp ardından susam olan tabağın içine batırarak tepsiye alalım.
Hepsini bitirdikten sonra 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyetler olsun
Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı