Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Tart Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1. paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı nişasta
1 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
Yarım su bardağı süt
Ganaji için
2 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı çikolata (Ekmeğe sürülen den)
1 tane muz
Süsleme için.
Hazır beyaz çikolatalı
Dut

Yumuşacık Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Bir 7 8 dakika çırptım. Bembeyaz ve akışkan bir kıvam alıyor.
Daha sonra sırası ile süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekliyoruz.
Daha sonra nişasta, vanilya ve kakaoyu ekleyin. Unun içine kabartma tozu nu ekleyip bir karıştırın ve en son ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdün pak çıkana kadar pişirin.
O pişsin bizde ganajı yapalım. Sütü, şekeri, nişasta ve unu ekleyin çırpıcı ile çırpıyoruz. Kısık ateşe kaynayana kadar pişirin. En son ocaktan almadın margarini ve çikolatayı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve en vanilyayı ekleyin. Soğuma bırakın.
O ortada keki fırını kapatıp keki dışarıya çıkarın. Kekimizi soğumaya bırakın.
Soğuyan kekimizi sütü gezdirin. Daha sonra bir adet muzu dilimleyip kekin kenarlarına dizin ve soğuyan ganajı ekleyin. Dolaba dinlenmeye bırakın.
Soğuyan kekimizin üstüne beyaz çikolatalıyı gezdirin. İstediğiniz süslemeyi kullana bilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst