- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı İçin Gereçler
500 gram somon (3-4 adet)
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım limonun suyu
4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz
Dileğe nazaran bir iki ezilmiş diş sarımsak (ben kullanmıyorum, bize yaramıyor- biz kurutulmuş sarımsak tozu kullanıyoruz)
Yarım tatlı kaşığı bal
Tuz, kara biber
Limon dilimleri
Yarım paket makarna (250 gr)
1 kutu sıvı krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırmış
1-1,5 kepçe makarnanın suyu
1 avuç parmesan peyniri rendelenmiş (yoksa olağan kaşar peynir de olur)
Tuz, karabiber
Dileğe nazaran maydanoz
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını 180 derece ısıtalım.
Evvel somon balığı için sosu hazırlıyoruz.Küyük bir kaba zeytin yağını, balı, limon suyu, tuz ve isteğe nazaran biber ekleyelim, ince kıyılmış maydanoz la güzelce karıştıralım.
Borcama pişirme kağıtı koyup balıkları dizelim.
Sosu üzerine getirelim.
Üzerlerine limon koyalım ve yanlarını kapatalım, kenarlarını çevirerek bükelim (yani balıkların üstü kapalı olsun) ve fırına koyup yirmi dakika bırakalım.
Gerisinde üstünü açıp 10 dk daha pişirelim.
Balıklar pişene kadar makarnayı suda haşlayalım.
Bir öbür geniş tavaya tereyağını eritip, havuçlar soyacakla ince ince dilim olmuş haliyle içinde kızartalım.
İçine krema, makarna suyundan bir, bir buçuk kepçe ekleyip, peynir, tuz, nişastayı suda çözüp içine ekleyelim, kaynatalım.
Kıvamı geldiği tamam süzülmüş makarnaları ekleyelim hepsini güzelce karıştıralım.
İsteğe nazaran. Maydanoz ekleyin.Bu kadar.Alın size şipşak lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Deneyenler helal güzel olsun
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram somon (3-4 adet)
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım limonun suyu
4-5 kısım ince kıyılmış maydanoz
Dileğe nazaran bir iki ezilmiş diş sarımsak (ben kullanmıyorum, bize yaramıyor- biz kurutulmuş sarımsak tozu kullanıyoruz)
Yarım tatlı kaşığı bal
Tuz, kara biber
Limon dilimleri
Yarım paket makarna (250 gr)
1 kutu sıvı krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırmış
1-1,5 kepçe makarnanın suyu
1 avuç parmesan peyniri rendelenmiş (yoksa olağan kaşar peynir de olur)
Tuz, karabiber
Dileğe nazaran maydanoz
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını 180 derece ısıtalım.
Evvel somon balığı için sosu hazırlıyoruz.Küyük bir kaba zeytin yağını, balı, limon suyu, tuz ve isteğe nazaran biber ekleyelim, ince kıyılmış maydanoz la güzelce karıştıralım.
Borcama pişirme kağıtı koyup balıkları dizelim.
Sosu üzerine getirelim.
Üzerlerine limon koyalım ve yanlarını kapatalım, kenarlarını çevirerek bükelim (yani balıkların üstü kapalı olsun) ve fırına koyup yirmi dakika bırakalım.
Gerisinde üstünü açıp 10 dk daha pişirelim.
Balıklar pişene kadar makarnayı suda haşlayalım.
Bir öbür geniş tavaya tereyağını eritip, havuçlar soyacakla ince ince dilim olmuş haliyle içinde kızartalım.
İçine krema, makarna suyundan bir, bir buçuk kepçe ekleyip, peynir, tuz, nişastayı suda çözüp içine ekleyelim, kaynatalım.
Kıvamı geldiği tamam süzülmüş makarnaları ekleyelim hepsini güzelce karıştıralım.
İsteğe nazaran. Maydanoz ekleyin.Bu kadar.Alın size şipşak lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Deneyenler helal güzel olsun
Yumuşacık Somon Yanına Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı