Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 soda
1 paket kuru maya
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimiz oda sıcaklığına geldiğinde un ve maya hariç karıştırılır.
Daha sonra un ve maya bir arada eklenir yumuşak bir hamur elde edince üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 40 dakika sonra biçim verilir içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
250 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yiyenler tanım istiyor. Afiyet olsun
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 soda
1 paket kuru maya
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimiz oda sıcaklığına geldiğinde un ve maya hariç karıştırılır.
Daha sonra un ve maya bir arada eklenir yumuşak bir hamur elde edince üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 40 dakika sonra biçim verilir içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
250 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yiyenler tanım istiyor. Afiyet olsun
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı