- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta beyazı
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya yoksa yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
7- 8 su bardağı un
Üzerine
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Poğaçaya birinci olarak hamuru ile başlayalım. Sütü ısıtalım.
Ilık olacak biçimde sonra içine maya şeker katalım.
Sonra sıvı yağ yumurta beyazı tuz ekleyelim ununu ekleyelim.
6 bardaktan sonra denetimli koyun. Undan una değişiyor zira yumuşak bir hamur olacak.
Sonra hamuru mayalandıralım üzeri kapalı 45dk sonra hamuru tekrardan bir yoğurup bezeler alalım.
Tepsiye dizelim.
Üzerini pak bir bezle kapatıp mayalandıralım.
Sonra yumurta sarısı sürüp çörek otu susam atalım.
Üzerine evvelden ısınmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta beyazı
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya yoksa yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
7- 8 su bardağı un
Üzerine
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Poğaçaya birinci olarak hamuru ile başlayalım. Sütü ısıtalım.
Ilık olacak biçimde sonra içine maya şeker katalım.
Sonra sıvı yağ yumurta beyazı tuz ekleyelim ununu ekleyelim.
6 bardaktan sonra denetimli koyun. Undan una değişiyor zira yumuşak bir hamur olacak.
Sonra hamuru mayalandıralım üzeri kapalı 45dk sonra hamuru tekrardan bir yoğurup bezeler alalım.
Tepsiye dizelim.
Üzerini pak bir bezle kapatıp mayalandıralım.
Sonra yumurta sarısı sürüp çörek otu susam atalım.
Üzerine evvelden ısınmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı