- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 paket yaş maya
Aldığı kadar unu (yumuşak ele yapışmayan bi hamur olacak)
Ortası için;
Peynir
Maydanoz (isteğe göre)
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına süt, su, yumurta, maya, tuz ve şekeri alıp karıştırın.
Sıvı yağ ek edin ve unu azar azar ek edip yoğurun .8-9 su bardağı un kâfi oluyor.
Biraz yoğurup özleştirin.
Kapağını kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
Peynir ve maydanozları bi kaba alıp karıştırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde kesip içine peynir harcını koyun ve şekillendirin ,siz istediğiniz formu verebilirsiniz ben iki çeşit yaptım.
Daha sonra fırın tepsisinde yarım saat daha mayalandırın.
Üzerine yumurta ve yap karışımını sürün.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 paket yaş maya
Aldığı kadar unu (yumuşak ele yapışmayan bi hamur olacak)
Ortası için;
Peynir
Maydanoz (isteğe göre)
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına süt, su, yumurta, maya, tuz ve şekeri alıp karıştırın.
Sıvı yağ ek edin ve unu azar azar ek edip yoğurun .8-9 su bardağı un kâfi oluyor.
Biraz yoğurup özleştirin.
Kapağını kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
Peynir ve maydanozları bi kaba alıp karıştırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde kesip içine peynir harcını koyun ve şekillendirin ,siz istediğiniz formu verebilirsiniz ben iki çeşit yaptım.
Daha sonra fırın tepsisinde yarım saat daha mayalandırın.
Üzerine yumurta ve yap karışımını sürün.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun