- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üzeri için
Susam çörek otu
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce su süt şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika beklemeye bırakıyoruz.
Üzeri kabarıp köpük köpük olunca diğer malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz hafif ele yapışan bir hamur olacak.
Hamurunuzun üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otunu ekleyerek 175 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz (şekil verirken ele yapışmaması için elinize sıvı yağ sürebilirsiniz). 25 kadar poğaça çıkıyor. Afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üzeri için
Susam çörek otu
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce su süt şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika beklemeye bırakıyoruz.
Üzeri kabarıp köpük köpük olunca diğer malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz hafif ele yapışan bir hamur olacak.
Hamurunuzun üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otunu ekleyerek 175 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz (şekil verirken ele yapışmaması için elinize sıvı yağ sürebilirsiniz). 25 kadar poğaça çıkıyor. Afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı