Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta (sarısı üzerine olacak)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su ( ılık)
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek tuz
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına 2 yumurta akını alalım akabinde 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağı 4 yemek kaşığı şeker ve mayayı da ek edip karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip 1 yemek kaşığı tuzu da ekleyip kaşıkla karıştırarak hazır hâle getirin, hamurumuz yeterlice katılaştıktan sonra tezgaha alıp güzelce yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursanız o kadar hoş olacaktır.
Hazır olan hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçle kapattıktan sonra havluyla da üzerini saralım ve yaklaşık 1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
Güzelce kabaran hamurun üzerini açalım hafif un serptiğimiz tezgaha hamuru aktaralım tezgahta hamurun havasını alalım.
daha sonra hamuru 20 eşit modüle bölüp beze haline getirelim fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirdikten sonra böldüğümüz hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim dilerseniz siz içine peynir de koyabilirsiniz peynirli yapacaksanız elimizle bastırarak açtığımız hamura peyniri ekleyip ağızını kapattıktan sonra kapattığımız taraf altta kalacak formda yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Bu süreçten sonra tekrar tepsi mayası için 45 dakika bekledikten sonra ayırdığımız yumurta sarılarına bir çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üzerine sürelim son olarak üzerine çörek otu ve susam serpilir.
Sonra alt üst ayarda 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta (sarısı üzerine olacak)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su ( ılık)
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek tuz
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına 2 yumurta akını alalım akabinde 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağı 4 yemek kaşığı şeker ve mayayı da ek edip karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ek edip 1 yemek kaşığı tuzu da ekleyip kaşıkla karıştırarak hazır hâle getirin, hamurumuz yeterlice katılaştıktan sonra tezgaha alıp güzelce yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursanız o kadar hoş olacaktır.
Hazır olan hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçle kapattıktan sonra havluyla da üzerini saralım ve yaklaşık 1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
Güzelce kabaran hamurun üzerini açalım hafif un serptiğimiz tezgaha hamuru aktaralım tezgahta hamurun havasını alalım.
daha sonra hamuru 20 eşit modüle bölüp beze haline getirelim fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirdikten sonra böldüğümüz hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim dilerseniz siz içine peynir de koyabilirsiniz peynirli yapacaksanız elimizle bastırarak açtığımız hamura peyniri ekleyip ağızını kapattıktan sonra kapattığımız taraf altta kalacak formda yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Bu süreçten sonra tekrar tepsi mayası için 45 dakika bekledikten sonra ayırdığımız yumurta sarılarına bir çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üzerine sürelim son olarak üzerine çörek otu ve susam serpilir.
Sonra alt üst ayarda 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı