Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez
Biraz sıvı yağ
Susam
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı unu bir kaba alın mayayı döküp karıştıralım, ortasını açalım.
Sıvıları, tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu iyice yoğuralım.
Bastırarak değil hamuru yukarı çeke çeke hızlıca yoğurmamız gerek.
Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
Hafif unlu tezgaha hamuru döküp çekerek büyütelim.
İncelen hamurun üzerine minik parçalar halinde tereyağı keselim.
Yumuşayan yağı elimizle her yerine yaydıralım.
Nazikçe tüm hamuru rulo yapalım.
2-3 parmak genişliğinde keselim. Yaptığımız bezeleri yuvarlayıp yağlı tepsiye yerleştirelim.
30 dakika tepside mayalandıralım. (tepsi mayası çok önemli).
Yumurta sarısını, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp üzerlerine sürelim.
Susam serpip 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına verelim gitsin .
Üzerleri kızardığı zaman tamamdır
Afiyet olsun
Püf nokta: un ele yapışan yumuşak bir hamur olması lazım. Elinizden hamuru kazıyarak kurtarmalısınız.
Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Biraz pekmez
Biraz sıvı yağ
Susam
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı unu bir kaba alın mayayı döküp karıştıralım, ortasını açalım.
Sıvıları, tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu iyice yoğuralım.
Bastırarak değil hamuru yukarı çeke çeke hızlıca yoğurmamız gerek.
Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
Hafif unlu tezgaha hamuru döküp çekerek büyütelim.
İncelen hamurun üzerine minik parçalar halinde tereyağı keselim.
Yumuşayan yağı elimizle her yerine yaydıralım.
Nazikçe tüm hamuru rulo yapalım.
2-3 parmak genişliğinde keselim. Yaptığımız bezeleri yuvarlayıp yağlı tepsiye yerleştirelim.
30 dakika tepside mayalandıralım. (tepsi mayası çok önemli).
Yumurta sarısını, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp üzerlerine sürelim.
Susam serpip 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına verelim gitsin .
Üzerleri kızardığı zaman tamamdır
Afiyet olsun
Püf nokta: un ele yapışan yumuşak bir hamur olması lazım. Elinizden hamuru kazıyarak kurtarmalısınız.
Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı