Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 bardak ılık su
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
1.5 tatlı kaşığı tuz
5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
Hamurun içine sürmek için ;
100 gram tereyağı
Üzerine;
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı

Yapılışı birinci olarak derin bir kabın içine ılık suyu, sıvı yağı sütü, toz şekeri, tuzu, yumurta beyazı, ve yaş mayayı ek edip karıştıralım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak sert olmayan bir hamur elde edelim.
Daha sonra üzerini kapatıp bir iki saat mayalanması için bekletelim .
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde modüller alıp düz bir yerde elimizle açalım .
Oda sıcaklığında erimiş tereyağından her yerine gelecek halde içine sürüp istediğiniz biçimi verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağı karıştırıp sürelim.
Tekrar poğaçaların üzerini kapatıp 30 dk tepside mayalandırıyoruz (püf noktası)
Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35- 40 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
Poğaçaların üzerine susam yahut çörek otu serpebilirsiniz.
 
Geri
Üst