SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
75 gram tereyağ
8 çay bardağı un
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü hafif ılıtmaya alalım kaynar olmasın yoksa hamur kabarmaz. Maya, tuz, şeker, yoğurt, yumurta akı yoğurt ve sıvı yağ bi kaba alalım karıştıralım.
Ardından ılık süt ve suyu bu karışıma ekleyip karıştıralım.
Ardından azar azar olacak biçimde unu ek edelim.
15 dakika kadar yoğuralım ve akabinde tereyağı ekleyelim 5 dakika kadar daha yoğuralım.
Yarım saat dinlenmeye bırakalım. Hamur iki kat olunca mayasını almış demektir.
Şekiller vererek ister içine peynir kaşar sucuk koyabilirsiniz.
Tepsi mayası içinde yarım saat dinlendirip evvelce ısıtılmış 200 derece fırına üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
75 gram tereyağ
8 çay bardağı un
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü hafif ılıtmaya alalım kaynar olmasın yoksa hamur kabarmaz. Maya, tuz, şeker, yoğurt, yumurta akı yoğurt ve sıvı yağ bi kaba alalım karıştıralım.
Ardından ılık süt ve suyu bu karışıma ekleyip karıştıralım.
Ardından azar azar olacak biçimde unu ek edelim.
15 dakika kadar yoğuralım ve akabinde tereyağı ekleyelim 5 dakika kadar daha yoğuralım.
Yarım saat dinlenmeye bırakalım. Hamur iki kat olunca mayasını almış demektir.
Şekiller vererek ister içine peynir kaşar sucuk koyabilirsiniz.
Tepsi mayası içinde yarım saat dinlendirip evvelce ısıtılmış 200 derece fırına üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı