Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
75 gram tereyağ
8 çay bardağı un

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü hafif ılıtmaya alalım kaynar olmasın yoksa hamur kabarmaz. Maya, tuz, şeker, yoğurt, yumurta akı yoğurt ve sıvı yağ bi kaba alalım karıştıralım.
Ardından ılık süt ve suyu bu karışıma ekleyip karıştıralım.
Ardından azar azar olacak biçimde unu ek edelim.
15 dakika kadar yoğuralım ve akabinde tereyağı ekleyelim 5 dakika kadar daha yoğuralım.
Yarım saat dinlenmeye bırakalım. Hamur iki kat olunca mayasını almış demektir.
Şekiller vererek ister içine peynir kaşar sucuk koyabilirsiniz.
Tepsi mayası içinde yarım saat dinlendirip evvelce ısıtılmış 200 derece fırına üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun .
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst